Maailmaan tuli toinen biljoonan dollarin yhtiö – Apple jäämässä kakkoseksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.9.2018 08:49

Maailmaan tuli toinen biljoonan dollarin yhtiö – Apple jäämässä kakkoseksi Applesta tuli ensimmäinen länsimainen pörssiyhtiö, jonka arvo kohosi yli biljoonaan dollariin. Nyt biljoonan dollarin kerhoon on tullut uusi jäsen, kun verkkokauppajätti Amazonin pörssikurssi käväisi 2050,50 dollarissa.
Kurssi kuitenkin päätyi pörssipäivän lopuksi 2039,51, mikä on karvan verran vajaa biljoonan dollarin markkina-arvoon vaadittavasta 2050,2677 dollarin kurssista. Amazonin pörssikurssi on ollut viimeisen vuoden ajan hurjassa nousussa, sillä yhtiön osakkeen arvo on yli kaksinkertaistunut viime vuoden syyskuusta. Sijoittajat tuntuvat uskovan vahvasti Amazonin verkkokauppaan sekä pilvipalveluliiketoimintaan.

Biljoonan dollarin kurssiin kuuluvat yhtiöt eroavat tuloksenteon suhteen toisistaan varsin paljon. Applen nettotulos vuonna 2017 oli 48,4 miljardia dollaria, kun taas Amazon teki vuoden aikana kolmen miljardin dollarin verran tulosta. Amazonin osalta osakkeen arvoa siis selittää enemmän usko tulevaan tuloksentekokykyyn, kun taas Applea hinnoitellaan nykyisten talouslukujen valossa.

Mikäli Amazonin kurssikehitys jatkaa nykyisellä urallaan, tulee yhtiö ohittamaan melko pian Applen osakkeen arvon.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto