Musiikkiteollisuuden uusi uhka – YouTubesta ladataan MP3-tiedostoja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.9.2018 07:26 Kommentteja (2)

Musiikkiteollisuuden uusi uhka – YouTubesta ladataan MP3-tiedostoja Tekijänoikeusjärjestöjen ja musiikkialan etujärjestöjen narratiivi on muuttunut nopeasti muutamassa vuodessa. Aiemmin musiikkiteollisuuden suurena uhkana pidettiin P2P-sivustoja, jotka mahdollistivat tiedostojen jakamisen ja lataamisen käyttäjien kesken. Nyt maali on kuitenkin siirtynyt, sillä suurin uhka näyttäisi tulevan nyt YouTubesta.
YouTube itsessään ei ole uhka, koska Google pitää melko hyvin huolta siitä, että sivustolla näkyvä musiikkisisältö on siellä luvallisesti tarjolla. Sen sijaan tekijänoikeusjärjestöjä huolettaa erilaiset YouTube-ripperit, joiden avulla voidaan helposti ladata YouTubessa olevien videoiden ääniraita MP3-muodossa omalle koneelle.

Tekijänoikeusjärjestöt ovat parin vuoden aikana ottanut ripperisivustot hampaisiinsa, koska niiden käyttäjiä ei voida laittaa vastuuseen lataamisesta. Suomessa erittäin suosittu LataaYouTube.com-sivusto joutui lopettamaan toimintansa viime vuoden lopulla.British Phonographic Industryn toiminnan johtaja Geoff Taylorin mukaan musiikkiteollisuuden tulisi iskea rippereitä vastaan koordinoidusti, jotta niitä vastaan tehdyllä työllä saataisiin tehokkaasti tuloksia aikaan. Laajamittaisella oikeudellisella iskulla voitaisiin kannustaa sivuston käyttäjiä siirtymään laillisiin palveluihin, kuten Spotifyhin tai Apple Musiciin.

Taylor penää myös mainostajien vastuuta. Eettisesti toimivat mainostajat eivät esitä mainoksiaan ripper-sivustoilla. The Independetin mukaan Google tutkii parhaillaan tekniikoita, joiden avulla voitaisiin estää kolmansia osapuolia lataamasta YouTubesta sisältöä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

14.9.2018 14:46

Ei ole kyllä "uusi" tämä uhka. Sitäpaitsi näiden mp3 tiedostojen imuttelu onnistuu helposti ilman näitä nettisivujakin.


MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

25.9.2018 22:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
Ei ole kyllä "uusi" tämä uhka. Sitäpaitsi näiden mp3 tiedostojen imuttelu onnistuu helposti ilman näitä nettisivujakin.
Miten niin ei voi olla "uusi" uhka? Mitään tilastoja en toki ole nähnyt mutta luulisi ainakin että kun useat torrent sivustot on menneen alas ei kaikkea musiikkia löydä niin helposti. Varsinkaan vanhempaa tuotantoa. Käyttäjät hakevat sieltä mistä saa helpoiten ja jos P2P verkosta ei saa niin luulisin ainakin että moni on siirtynyt lataamaan musiikin youtubesta. Tämä tekee siitä "uuden" uhan koska ennen ei kovin moni ladannut youtubesta huonomman äänenlaadun takia.

Esim. Itsellä on ongelma että monien bandien levyjä mitä kuuntelen ei löydy streami palveluista (spotify...jne) minkä takia itse lopetin niiden käytön. Vaihdoehdoksi jää joko youtube tai tilaaminen levyjä ulkomailta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uudesta Xboxista tihkuu lisää tietoa – Microsoft kehittää täysin uutta ääniteknologiaa Uudesta Xboxista tihkuu lisää tietoa – Microsoft kehittää täysin uutta ääniteknologiaa (27.2.2020 06:02)
Microsoft vahvisti hiljattain, että Xbox Series X -konsoliin on tulossa erittäin tiukkaa rautaa. Ohjelmistojätillä työskentelevä Larry Hryb eli alias Major Nelson paljastaa uudessa podcast-jaksossa ....
1 kommentti
Google haluaa yhteistyötä Huawein kanssa – Pyytää poikkeuslupaa hallinnolta Google haluaa yhteistyötä Huawein kanssa – Pyytää poikkeuslupaa hallinnolta (26.2.2020 18:18)
Mikäli kaikki menee hyvin, voi Huaweille olla tiedossa ennenaikainen joulu. Google on nimittäin pyytänyt Yhdysvaltain hallinnolta poikkeuslupaa tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Mikäli hallinto ....
Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa? Apple ei anna pahisten käyttää iPhonea Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa? Apple ei anna pahisten käyttää iPhonea (26.2.2020 16:30)
Apple kiinnittää paljon huomiota tuotekehityksessä olevien laitteiden ja palveluiden yksityiskohtiin, mutta yksityiskohtia voi löytyä myös Applen tuotteiden ulkopuoleltakin. Knives Out- ja ....
Tässä kaikki maaliskuun uudet Netflix-elokuvat ja -stand-upit Tässä kaikki maaliskuun uudet Netflix-elokuvat ja -stand-upit (26.2.2020 16:14)
Maaliskuussa uusia elokuvia tulee liki tulvana, sillä Netflixin Originals-elokuva ja stand-up-tuotanto kasvaa yhteensä yli 20 nimikkeellä. Kenties kuukauden odotetuin Netflix-elokuva on Mark ....
Päivän diili: yhden teratavun Galaxy S10+ tarjouksessa - Hinta nyt 999 euroa Päivän diili: yhden teratavun Galaxy S10+ tarjouksessa - Hinta nyt 999 euroa (26.2.2020 15:34)
Jos kuvaat paljon videoita 4K-laadulla, otat paljon valokuvia, käytät kymmeniä sovelluksia ja pelejä, haluat kantaa mukanasi useita elokuvia ja muuta, tämä tarjous kannattaa katsoa. Yhden ....

Uutisarkisto