AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkiteollisuuden uusi uhka – YouTubesta ladataan MP3-tiedostoja

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 4.9.2018 07:26 Kommentteja (2)

Musiikkiteollisuuden uusi uhka – YouTubesta ladataan MP3-tiedostoja Tekijänoikeusjärjestöjen ja musiikkialan etujärjestöjen narratiivi on muuttunut nopeasti muutamassa vuodessa. Aiemmin musiikkiteollisuuden suurena uhkana pidettiin P2P-sivustoja, jotka mahdollistivat tiedostojen jakamisen ja lataamisen käyttäjien kesken. Nyt maali on kuitenkin siirtynyt, sillä suurin uhka näyttäisi tulevan nyt YouTubesta.
YouTube itsessään ei ole uhka, koska Google pitää melko hyvin huolta siitä, että sivustolla näkyvä musiikkisisältö on siellä luvallisesti tarjolla. Sen sijaan tekijänoikeusjärjestöjä huolettaa erilaiset YouTube-ripperit, joiden avulla voidaan helposti ladata YouTubessa olevien videoiden ääniraita MP3-muodossa omalle koneelle.

Tekijänoikeusjärjestöt ovat parin vuoden aikana ottanut ripperisivustot hampaisiinsa, koska niiden käyttäjiä ei voida laittaa vastuuseen lataamisesta. Suomessa erittäin suosittu LataaYouTube.com-sivusto joutui lopettamaan toimintansa viime vuoden lopulla.

British Phonographic Industryn toiminnan johtaja Geoff Taylorin mukaan musiikkiteollisuuden tulisi iskea rippereitä vastaan koordinoidusti, jotta niitä vastaan tehdyllä työllä saataisiin tehokkaasti tuloksia aikaan. Laajamittaisella oikeudellisella iskulla voitaisiin kannustaa sivuston käyttäjiä siirtymään laillisiin palveluihin, kuten Spotifyhin tai Apple Musiciin.

Taylor penää myös mainostajien vastuuta. Eettisesti toimivat mainostajat eivät esitä mainoksiaan ripper-sivustoilla. The Independetin mukaan Google tutkii parhaillaan tekniikoita, joiden avulla voitaisiin estää kolmansia osapuolia lataamasta YouTubesta sisältöä.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

2 kommenttia

14.9.2018 14:46

Ei ole kyllä "uusi" tämä uhka. Sitäpaitsi näiden mp3 tiedostojen imuttelu onnistuu helposti ilman näitä nettisivujakin.


MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 1600X | GTX 1080 WINDFORCE OC 2088mhz/10800mhz | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1803 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 160Hz |

25.9.2018 22:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
Ei ole kyllä "uusi" tämä uhka. Sitäpaitsi näiden mp3 tiedostojen imuttelu onnistuu helposti ilman näitä nettisivujakin.
Miten niin ei voi olla "uusi" uhka? Mitään tilastoja en toki ole nähnyt mutta luulisi ainakin että kun useat torrent sivustot on menneen alas ei kaikkea musiikkia löydä niin helposti. Varsinkaan vanhempaa tuotantoa. Käyttäjät hakevat sieltä mistä saa helpoiten ja jos P2P verkosta ei saa niin luulisin ainakin että moni on siirtynyt lataamaan musiikin youtubesta. Tämä tekee siitä "uuden" uhan koska ennen ei kovin moni ladannut youtubesta huonomman äänenlaadun takia.

Esim. Itsellä on ongelma että monien bandien levyjä mitä kuuntelen ei löydy streami palveluista (spotify...jne) minkä takia itse lopetin niiden käytön. Vaihdoehdoksi jää joko youtube tai tilaaminen levyjä ulkomailta.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.




Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto