AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn pää ei käänny Fortnite-kiistassa – "PS4 on paras alusta pelaamiseen"

Kirjoittaja Jami Virtanen @ 3.9.2018 13:30 Kommentteja (3)

Sonyn pää ei käänny Fortnite-kiistassa – "PS4 on paras alusta pelaamiseen"

Tämän hetken hittipelin, Fortniten, yksi suosion salaisuuksista on sen saatavuus melkein kaikille mahdollisille laitteille. Peli on pelattavissa niin tietokoneilla (PC/Mac), pelikonsoleilla (PS4, Xbox One) kuin älypuhelimilla (iOS/Android). Peliä on mahdollista pelata myös ystävien kesken, vaikka kaikilla ei olisikaan samaa laitetta.
Ainoastaan Sony on asettunut poikkiteloin crossplay-ominaisuutta vastaan, ja on estänyt pelaajiaan PS4:lla pelaamasta Xbox Onella sekä Nintendo Switchillä pelaavien kanssa. Aikaisemmin päätöksestään kovaa kritiikkiä saanut Sony ei kuitenkaan ole muuttanut kantaansa, vaan yhtiön toimitusjohtaja Kenichiro Yoshida on tehnyt yhtiön kannan selväksi IFA-messuilla The Independentille antamassaan haastattelussa. Yoshidan mukaan PS4:llä Fortniten pelikokemus on parhaimmillaan: "Meidän ajatusmaailmamme on, että PlayStation on paras paikka pelata. Fortnite, uskoakseni, yhdessä PlayStation 4:n kanssa on paras kokemus pelaajille, näin uskomme. Itseasiassa olemme mahdollistaneet crossplayn muutamissa peleissä PC:n ja muutaman muun alustan kanssa, perustamme valintamme aina siihen mikä luo parhaan pelikokemuksen."
Sony on aikaisemmin estänyt crossplay-ominaisuuden PS4:n ja Xbox Onen välillä Rocket Leaguessa sekä Minecraftissä huolimatta siitä, että Microsoftin konsoli yhteispelaamisen mahdollistaisi. Päätökset ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Sony voisi crossplayta mahdollistaa tuleviin pelijulkaisuihin, mutta Yoshidan haastattelun myötä Fortniteen ominaisuutta on turha odottaa. Jos Fortniteä on pelannut aikaisemmin PS4:llä, pelatakseen Xbox Onella tai Nintendo Switchillä pitää luoda uusi käyttäjätunnus ja näin kaikki aikaisempi edistys pelissä katoaa sekä skinit jäävät käyttämättä molemmilla alustoilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.9.2018 08:08

Johan sony vitsin murjaisi.."paras alusta pelaamiseen" aika mitään sanomaton lause PC lyö ps4:sta turpaan 100-0, se on paras alusta pelaamiseen.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

24.9.2018 08:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Johan sony vitsin murjaisi.."paras alusta pelaamiseen" aika mitään sanomaton lause PC lyö ps4:sta turpaan 100-0, se on paras alusta pelaamiseen.

”Parhaus” on käyttäjän silmissä. Itse en pidä PC pelaamista parhaana tai mukavampana vaihtoehtona vs konsoli.
Sonyn jyrkkyys ”crossplaytä” kohtaan on kuitenkin typerää.

34.9.2018 17:23

Ei se PS4 taida ainakaan olla paras fortnite alusta koska sillä ei voi pelata kuin ainoastaan PS4 konsolin omaavien kanssa.
Mielenkiintoinen logiikka tuo, että sony pitää konsoliaan parhaana koska sillä ei voi pelata muiden koneiden käyttäjien kanssa.

Muiden alustojen fortniten pelaajat saavat pelata kavereidensa kanssa vaikka kaikilla ei olisikaan juuri samaa konetta, vaan porukalla on käytössään XBone konsolia, PC tai MAC konetta tai vaikkapa vain Android kännykkää.
Mutta jos kaveripiirissä yhdellä onnettomalla sattuu olemaan PS4 niin hän ei pääse pelaamaan kavereidensa kanssa ollenkaan, mahtaako tuossa tapauksessa olla samaa mieltä sonyn kanssa että PS4 on paras?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2018 @ 17:24

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto