AfterDawn: IT-alan uutiset

Pölynimuriyhtiö investoi sähköisiin ajoneuvoihin – Osti vanhan lentokenttäalueen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.9.2018 17:09

Pölynimuriyhtiö investoi sähköisiin ajoneuvoihin – Osti vanhan lentokenttäalueen

Liikenteen sähköistymisen myötä vanhat polttomoottorikehityksen taitajat ovat saamassa haastajia täysin uusilta sektoreila. Kilpailu kovenee kun alalle tulee täysin uusia yhtiöitä tai kun esimerkiksi teknologiayhtiöt laajenevat liikenteeseen. Lisäksi pölynimuriyhtiöt tuntuvat olevan kiinnostuneita sähköisistä liikkumisen muodoista.
Pölynimuriyhtiöllä tarkoitetaan tässä yhteydessä brittiläistä Dysonia, joka on kaupallistanut menestyksekkäästi pölypussittomat imurit ja lavattomat tuulettimet. Dyson kertoi aikeistaan laajentua liikenteeseen jo viime vuonna, jolloin se paljasti satsaavansa uuteen aluevaltaukseen jopa kolme miljardia dollaria. Investointiohjelmaan kuuluu uusi testi- ja kehitysalue, jollainen löytyi Hullavingtonin vanhalta lentokenttäalueelta.

Dyson aikoo käyttää 222 miljoonaa euroa hangaarien kunnostamiseen. Mikäli suunnitelmat toteutuvat täydessä kokoluokassa, voi alueella tulevaisuudessa työskennellä jopa yli 2000 työntekijää. Lisäksi Dyson aikoo muuttaa alueen lentokenttäalueen lähes 20 kilometrin mittaiseksi testiradaksi. Alueella voitaisiin testata ajoneuvojen käyttäytyimistä kestopäällysteellä sekä off-road-tyyppisissä olosuhteissa.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Dyson sähköauto
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto