AfterDawn: IT-alan uutiset

Britanniassa välähti – Sosiaalinen media tarvitsee viranomaisvalvontaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 3.9.2018 17:24 Kommentteja (2)

Britanniassa välähti – Sosiaalinen media tarvitsee viranomaisvalvontaa

Brittiläiset mediayhtiöt ja teleoperaattorit vetoavat päättäjiin, jotta sosiaalista mediaa alettaisiin rajoittamaan ja säätelemään aiempaa tarkemmin. Sosiaalisessa mediassa jaettavan sisällön kyttäysurakkaa varten vetoomuksessa mukana olevat yhtiöt ehdottavat riippumattoman viranomaisen perustamista.
Financial Timesin mukaan vetoomuksen ovat allekirjoittaneet julkisrahoitteinen BBC sekä yksityiset yritykset, kuten Sky, ITV, Channel 4, BT ja TalkTalk. Ajatuksena on se, että sosiaalinen media on media muiden joukossa ja sen takia sitä tulisi valvoa samaan tapaan kuin kaikkia muitakin medioita. Esimerkiksi televisiossa tai sanomalehdessä ei voi jakaa ihan mitä vaan sananvapauden nojalla.

Vetoomuksessa varoitetaan valeuutisten poliittisesta voimasta, lasten hyväksikäytöstä sekä sosiaalisen median vaikutuksista lasten mielenterveyteen. Vetoomuksen mukaan ei voida olettaa, että sosiaalisia medioita hallinnoivat yhtiöt tekisivät yksin päätökset hyväksyttävän sisällön luonteesta. Allekirjoittaneiden mukaan kyse ei ole sensuurista, vaan yleisten sosiaalisten medioiden ohjaamisesta turvallisempaan suuntaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

13.9.2018 18:29

Kyllä suomessa nähtävästi voi HS haukkua Presidentti Trumpia siaksi ja Presidentti Putinia narriksi. Ehkä tälläiseen pitäisi hieman enemmän puuttua kuin jonkun "mv-lehden" tapaisiin medioihin (heillä sentään on avoimet lähteet jotka kerrotaan julkaisun lopussa). Ylekin tuputtaa sellaista puutaheinää vähän väliä, että oikeen ihmetyttää miten tuollaista sontaa voidaan tuoda julkisesti esiin.

24.9.2018 10:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:
Kyllä suomessa nähtävästi voi HS haukkua Presidentti Trumpia siaksi ja Presidentti Putinia narriksi. Ehkä tälläiseen pitäisi hieman enemmän puuttua kuin jonkun "mv-lehden" tapaisiin medioihin (heillä sentään on avoimet lähteet jotka kerrotaan julkaisun lopussa). Ylekin tuputtaa sellaista puutaheinää vähän väliä, että oikeen ihmetyttää miten tuollaista sontaa voidaan tuoda julkisesti esiin.

Kaikki jotka eivät ole ns. virallista totuutta on valemediaa, kyllähän se tiedetään

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto