AfterDawn: IT-alan uutiset

Peleihin ilmestyy uusi varoitusmerkintä – Tältä se näyttää

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 1.9.2018 09:14 Kommentteja (2)

Peleihin ilmestyy uusi varoitusmerkintä – Tältä se näyttää Euroopassa myytävien pelien ikärajoja ja sisältöjä tarkkaileva PEGI (Pan European Game Information) on ottamassa käyttöön uuden merkinnän, jolla varoitetaan pelien sisältämistä mikromaksuista.
Luottokorttin höyläämistä kuvaava merkintä lisätään pelin myyntipakkauksiin, joten valveutuneet vanhemmat voivat olla tietoisia yllättävien luottokorttilaskujen mahdollisuudesta. Pelien sisäisten ostosten tekeminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja huomaamattomaksi, minkä seurauksena pelaajat eivät välttämättä ymmärrä käyttävänsä rahaa uusien sisältöjen ostoon.

Huomaamattomuuden takia mikromaksuista saattaa kertyä erittäin suuria luottokorttilaskuja. Tästä on saatu maailmalla ja Suomessa kokemuksia, kun älypuhelin on annettu nuorten käyttöön, eikä mahdollisuutta mikromaksujen tekoon ole rajoitettu mitenkään.

Mikromaksuista varoittava ikoni on uutiskuvassa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

11.9.2018 11:46
Ainavaroitetaan
Vahvistamaton

Miksi nämä merkit aina tulkitaan varoituksiksi? Kyllähän se järjestön nimessäkin lukee, että merkintöjen muodossa tarjotaan informaatiota siitä mitä peli sisältää.

21.9.2018 21:22

Väri vois olla punainen ja vaatinmuksena se että se on isolla kannessa niin ettei vahingossakaan tulisi ostettua.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto