Google seuraa luottokorttimaksuja – Analysoi verkkomainonnan tehokkuutta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.8.2018 09:12

Google seuraa luottokorttimaksuja – Analysoi verkkomainonnan tehokkuutta Mainonnan suuri kysymys on, että kuinka hyvin se johtaa todellisiin ostotapahtumiin. Mittaaminen on hankalaa niin verkossa kuin fyysisissä medioissa, mutta Google näyttää löytäneen tavan mitata kuinka hyvin verkkomainokset johtavat toteutuneisiin ostopäätöksiin kivijalkakaupoissa. Taustalla on Googlen ja Mastercardin välinen salainen diili.
Bloombergin mukaan Mastercard on myynyt Googlelle valtavan määrän luottokorttiostoksiin liittyvää dataa, jota Google on vuorostaan hyödyntänyt analysoidakseen verkkomainosten vaikuttavuutta kivajalkakaupoissa tehtyihin ostoksiin. Google voi näin ollen myydä mainostajille työkalua, jolla mainostajat voivat seurata verkkomainoskampanjoiden vaikuttavuutta ja tehokkuutta.

Mainosseuraamisen voi kytkeä pois päältä Web and App Activity -asetuksista (ohjeet). Googlen mukaan maksutiedot on anonymisoitu, joten Google, Mastercard tai Googlen mainosverkon asiakkaat eivät saa selville henkilöiviä tietoja.Bloombergin mukaan työkalun nimi on Store Sales Measurement ja sen julkistamisen yhteydessä Google kehui sillä olevan pääsy noin 70 prosenttiin yhdysvaltalaisista debit- ja credit-korteista. Googlella saattaa olla siis sopimuksia muidenkin maksuvälitysyhtiöiden kanssa tai sitten siteerattuun lukemaan sisältyy jotain pienellä präntättyjä kohtia, jotka muuttavat luvun tulkintaa olennaisesti.

Järjestelmää testataan tällä hetkellä valikoitujen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....
Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet Sadan tunnin akkukesto: arvostelussa Sennheiserin langattomat GSP 370 -pelikuulokkeet (21.10.2019 20:14)
GSP 370:t ovat tunnetun kuulokevalmistajan ehkä vähän vähemmän tunnetun pelilaiteosaston uusin tuotos. Sennheiserin langattomat uutuuskuulokkeet lupaavat loistavaa äänenlaatua ja jopa sadan ....

Uutisarkisto