Google seuraa luottokorttimaksuja – Analysoi verkkomainonnan tehokkuutta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.8.2018 09:12

Google seuraa luottokorttimaksuja – Analysoi verkkomainonnan tehokkuutta Mainonnan suuri kysymys on, että kuinka hyvin se johtaa todellisiin ostotapahtumiin. Mittaaminen on hankalaa niin verkossa kuin fyysisissä medioissa, mutta Google näyttää löytäneen tavan mitata kuinka hyvin verkkomainokset johtavat toteutuneisiin ostopäätöksiin kivijalkakaupoissa. Taustalla on Googlen ja Mastercardin välinen salainen diili.
Bloombergin mukaan Mastercard on myynyt Googlelle valtavan määrän luottokorttiostoksiin liittyvää dataa, jota Google on vuorostaan hyödyntänyt analysoidakseen verkkomainosten vaikuttavuutta kivajalkakaupoissa tehtyihin ostoksiin. Google voi näin ollen myydä mainostajille työkalua, jolla mainostajat voivat seurata verkkomainoskampanjoiden vaikuttavuutta ja tehokkuutta.

Mainosseuraamisen voi kytkeä pois päältä Web and App Activity -asetuksista (ohjeet). Googlen mukaan maksutiedot on anonymisoitu, joten Google, Mastercard tai Googlen mainosverkon asiakkaat eivät saa selville henkilöiviä tietoja.

Bloombergin mukaan työkalun nimi on Store Sales Measurement ja sen julkistamisen yhteydessä Google kehui sillä olevan pääsy noin 70 prosenttiin yhdysvaltalaisista debit- ja credit-korteista. Googlella saattaa olla siis sopimuksia muidenkin maksuvälitysyhtiöiden kanssa tai sitten siteerattuun lukemaan sisältyy jotain pienellä präntättyjä kohtia, jotka muuttavat luvun tulkintaa olennaisesti.

Järjestelmää testataan tällä hetkellä valikoitujen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto