AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungin QLED 8K -televisio tulee pian Suomeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.8.2018 14:27

Samsungin QLED 8K -televisio tulee pian Suomeen

Galaxy Note -älypuhelimet esitellään nykyisin hyvissä ajoin ennen IFA-messuja, joten Berliinissä Samsung voi antaa enemmän huomiota muille tuotteille. Tänä vuonna Samsung esitteli esimerkiksi ulkoisen X5-SSD-aseman sekä 8K-resoluutioisen QLED-television.
Q900R-niminen 8K-televisio sisältää lähes kaikki mahdolliset hienolta kuulostavat tekniikat ja kirjainlyhenteet QLEDistä tekoälyprosessointiin ja Dolby Visionin haastavaan HDR10+:aan. Q900R tulee myyntiin kolmessa koossa: 65-, 75- ja 85-tuumaisena. Television suositushintaa ei vielä paljastettu, mutta kauppoihin sen pitäisi saapua lokakuussa.

Yksi Q900R:n erityisominaisuuksista on 8K AI Upscaling -niminen skaalaustekniikka, joka skaalaa sekä kuvan että äänen laatua koneoppimismallien avulla. Samsungin mukaan televisio kykenee skaalaamaan kaiken kuvamateriaalin 8K-kuvaksi lähteestä riippumatta, joten televisiossa näkyy skaalattua 8K-kuvaa, vaikka video olisikin peräisin suoratoistopalveluista , digisovittimista, HDMI-, USB-lähteistä ja jopa mobiililaitteista. Natiivia 8K-sisältöä kun ei vielä oikein tahdo löytyä. Värejä ja ääntä parannetaan myös koneoppimisen avulla. Skaalauksen hoitaa television Quantum Processor 8K -prosessori.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto