Xbox-virtuaalilaseja ei ole tulossa – Projekti laitettiin jäihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.8.2018 09:49

Xbox-virtuaalilaseja ei ole tulossa – Projekti laitettiin jäihin Kesällä Microsoft ilmoitti pelimaailmalle, ettei virtuaalitodellisuus ole Xbox-kehitystiimin strategiassa. Se merkitsi käytännössä sitä, ettei Xbox Onelle tulossa tukea VR-laseille.
CNETin tietojen mukaan Microsoft aloitti tosin jo pari vuotta sitten pelikehittäjille suunnatun houkuttelukampanjan, jossa heitä innostettiin luomaan virtuaalitodellisuutta hyödyntäviä pelejä Xbox Onelle. Ajatuksena oli tukea Microsoftin Xboxille suunnittelemien VR-lasien julkaisua. Kuluvan vuoden alussa Microsoft teki kuitenkin U-käännöksen ja ilmoitti yhteistyökumppaneilleen, ettei se aio ainakaan toistaiseksi edetä VR-suunnitelmissaan. Xbox-lasien kehitys oli laitettu jäihin.

Kehityksen pysäyttämisen syynä on ilmeisesti se, että Microsoft haluaa odottaa tekniikan ja markkinoiden kehittymistä, jotta julkaistava laite olisi tarpeeksi laadukas. Microsoft haluaa esimerkiksi laseihinsa tarkemman näytön sekä langattoman tiedonsiirron.Suuri kysymys on sekin, että onko laseille edes markkinoita. Esimerkiksi PlayStation VR -laseja on myyty vuoden 2016 jälkeen vain kolme miljoonaa kappaletta – PS4-konsoleita on kuitenkin myyty kaikkiaan yli 70 miljoonaa kappaletta. Xbox Onea on myyty selvästi vähemmän kuin PS4:ää, joten kovin suurta kapplemääräistä myyntiä Xbox-laseille ei voi ennustaa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto