AfterDawn: IT-alan uutiset

Toyota investoi Uberiin – Tavoitteena edullisemmat automatisoidut kyydit

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.8.2018 12:22

Toyota investoi Uberiin – Tavoitteena edullisemmat automatisoidut kyydit

Toyota on tehnyt kyytipalveluyhtiö Uberiin strategisen sijoituksen, jolla pohjustetaan yhtiöiden välistä teknologista yhteistyötä. Toyota sijoitti Uberiin 500 miljoonaa dollaria ja yhtiöiden tavoitteena on kehittää itsestään ajavista autoista aiempaa turvallisempia sekä madaltaa kulkemiseen liittyviä kustannuksia.
Käytännössä yhtiöiden välinen yhteistyö tiivistyy Uberille toimitettaviin Toyota Sienna -ajoneuvoihin, jotka Uber muuttaa itsestään ajaviksi omalla teknologiallaan. Uber liittää ajoneuvot omaan kyytipalveluunsa, mutta sopimuksen mukaan autoja voi operoida myöhemmin joku muu yhtiö.

Uberin itsestään ohjautuviin autoihin keskittynyt tutkimus- ja kehityshanke koki kovan kolauksen Pheonixissa tapahtuneen kuolonkolarin takia. Uber päätti irtisanoa kaikki testikuljettajansa onnettomuuden jälkeen, mutta aikoo palkata osan heistä myöhemmin ja kouluttaa heidät uudelleen. Pheonixin testeissä käytettiin Volvon autoja.
Yhdysvaltalainen General Motors sijoitti Uberin kilpailijaan, Lyftiin, 500 miljoonaa dollaria jo vuonna 2016. Sijoitus oli vahva merkki siihen suuntaan, että tulevaisuudessa automarkkinat nivoutuvat itsestään ohjautuvuuden ja kyytipalveluiden ympärille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto