Toyota investoi Uberiin – Tavoitteena edullisemmat automatisoidut kyydit

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.8.2018 12:22

Toyota investoi Uberiin – Tavoitteena edullisemmat automatisoidut kyydit Toyota on tehnyt kyytipalveluyhtiö Uberiin strategisen sijoituksen, jolla pohjustetaan yhtiöiden välistä teknologista yhteistyötä. Toyota sijoitti Uberiin 500 miljoonaa dollaria ja yhtiöiden tavoitteena on kehittää itsestään ajavista autoista aiempaa turvallisempia sekä madaltaa kulkemiseen liittyviä kustannuksia.
Käytännössä yhtiöiden välinen yhteistyö tiivistyy Uberille toimitettaviin Toyota Sienna -ajoneuvoihin, jotka Uber muuttaa itsestään ajaviksi omalla teknologiallaan. Uber liittää ajoneuvot omaan kyytipalveluunsa, mutta sopimuksen mukaan autoja voi operoida myöhemmin joku muu yhtiö.

Uberin itsestään ohjautuviin autoihin keskittynyt tutkimus- ja kehityshanke koki kovan kolauksen Pheonixissa tapahtuneen kuolonkolarin takia. Uber päätti irtisanoa kaikki testikuljettajansa onnettomuuden jälkeen, mutta aikoo palkata osan heistä myöhemmin ja kouluttaa heidät uudelleen. Pheonixin testeissä käytettiin Volvon autoja.

Yhdysvaltalainen General Motors sijoitti Uberin kilpailijaan, Lyftiin, 500 miljoonaa dollaria jo vuonna 2016. Sijoitus oli vahva merkki siihen suuntaan, että tulevaisuudessa automarkkinat nivoutuvat itsestään ohjautuvuuden ja kyytipalveluiden ympärille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto