Netflixin tilaus muuttui Suomessa – Apple joutuu kärsimään

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.8.2018 08:34

Netflixin tilaus muuttui Suomessa – Apple joutuu kärsimään Netflix testaa parhaillaan Suomessa uutta tilausprosessia, jossa iOS-laitteen omistava asiakas ohjataan tilaamaan palvelun Netflixin verkkosivuilta sovelluksen sijaan. Tavoitteena on välttää maksamasta Applelle 30 prosentin osuutta kuukausimaksusta.
Tällä hetkellä Apple perii sen iTunes-maksunvälityspalvelun kautta maksetuista tilauksista 30 prosentin maksun ensimmäisen vuoden ajan, minkä jälkeen osuus puolittuu 15 prosenttiin. Spotify on pullikoinut näkyvimmin Applen osuutta vastaan, koska IT-jätti laajeni Apple Musicin kautta suoratoistomusiikkiin. Nyt Apple on laajenemassa myös TV-sarjojen tuottajaksi, joten ehkä Netflix kokee tarvetta laittaa kapuloita rattaisiin.

Asiakkaan kannalta muutoksilla ei ole konkreettista vaikutusta, eli hinnat pysyvät samalla tasolla kuin aiemminkin. Netflix vain ohjaa jatkossa tilausta tehdessä asiakkaan saattamaan prosessi loppuun yhtiön verkkosivujen kautta, koska sovelluksen sisällä tehdystä tilauksesta lähtisi 30 prosenttia Applelle.

Netflix testaa uutta prosessia 33 maassa. Suomi ja muut isot Pohjoismaat ovat testimaiden joukossa. Testin on tarkoitus päättyä syyskuun lopussa, minkä jälkeen Netflix analysoi tuloksia ja päättää jatkotoimenpiteistä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto