Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.8.2018 06:18

Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä Google seuraa palveluidensa käyttäjien sijaintia silloinkin kun asetuksista on erikseen keskeytetty sijaintihistorian toiminta, väittää Associated Press. Palveluiden toiminnalle on haettu vahvistus Princeton Universityn asiantuntijoilta.
Uutistoimisto AP:n mukaan Google Maps esimerkiksi tallentaa käyttäjänsä sijainnin sovelluksen aukaisun yhteydessä, vaikka sijaintihistoria ei olisi käytössä. Google haistelee käyttäjän sijaintia myös säätietojen välityksen kautta. AP:n mukaan myös hakukoneella tehdyt haut lähettävät Googlelle sijaintitiedon, vaikka hakutermit eivät ole millään tapaa sidottuja mihinkään sijaintiin.

Google seuraa Android-käyttäjien sekä Googlen palveluihin luottavia iPhone-käyttäjiä.

Internetjätti itse ei koe tekevänsä mitään väärää, vaan yhtiön mukaan se kertoo täysin avoimesti ja selkeästi tukisivuillaan miten se toimii. Lisäksi tukisivut kertovat miten sijaintitiedon jakamisen voi estää. Google huomauttaa, että se seuraa käyttäjiensä sijaintia eri palveluiden kautta ja sijaintihistoria on vain yksi niistä. Webin, sovellusten ja laitetason paikannuspalveluiden kautta tuleva data on sijaintihistoriasta erillisiä kanavia. Sijaintihistorian keskeyttäminen lähinnä estää Googlea lisäämästä sinusta kerättyä paikkatietoa päivän kulkua havainnollistavalle aikajanalle – se ei estä Googlea keräämästä paikkatietoa.Jos Googlen tiedonkeruuta haluaa rajoittaa, tulee se tehdä Web & Apps Activity -asetusten kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Vuoden turhake on valittu – Onko iPhone sellainen? Vuoden turhake on valittu – Onko iPhone sellainen? (12.12.2019 17:37)
Suomen luonto on tuttuun tyyliin nimennyt vuoden päättymisen kunniaksi vuoden turhakkeen. Tällä kertaa kyse ei ollut yhdestä yksittäisestä tuotteesta, vaan se on pikemminkin kannanotto yritysten ....
2 kommenttia
Suomeen tuli uusi ilmainen kanava – Esittää musiikkia läpi vuorokauden Suomeen tuli uusi ilmainen kanava – Esittää musiikkia läpi vuorokauden (12.12.2019 17:18)
Uusi 1HD Music Television -kanava on aloittanut lähetykset Digitan antennitelevisioverkossa kanavapaikalla 28. Nimensä mukaisesti kanavalla esitetään nykyaikaista musiikkia videoiden muodossa ....
Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista Google Chrome -selain ilmoittaa nyt vuotaneista salasanoista (12.12.2019 12:41)
Google on päivittänyt suosittua Chrome -selaintaan ja jatkaa samalla käyttäjän tietoturvan parantamista. Chrome 79 versio tuo mukanaan ominaisuuden, joka ilmoittaa automaattisesti, mikäli käyttäjätunnus ....
Mitä suomalaiset hakivat vuonna 2019? Tässä on lista Mitä suomalaiset hakivat vuonna 2019? Tässä on lista (12.12.2019 06:24)
Googlen suosituimpien hakusanojen listaukset jaksavat yllättää joka vuosi, mutta tänä vuonna lista oli melkoisen ennalta-arvattava. Vuoden isot tapahtumat maailmalla sekä ajankohtaiset uutiset ....
GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian GameStop-peliketju häviää Suomesta – Kanta-asiakasedut kannattaa käyttää mahdollisimman pian (12.12.2019 06:02)
Yhdysvaltalainen pelikauppaketju GameStop on ilmoittanut supistavansa myymäläverkostoaan ja tällä kertaa leikkaustoimet osuvat Pohjoismaihin. GameStopin päätöksen johdosta yhtiö lopettaa toimintansa ....
1 kommentti

Uutisarkisto