Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.8.2018 06:18

Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä Google seuraa palveluidensa käyttäjien sijaintia silloinkin kun asetuksista on erikseen keskeytetty sijaintihistorian toiminta, väittää Associated Press. Palveluiden toiminnalle on haettu vahvistus Princeton Universityn asiantuntijoilta.
Uutistoimisto AP:n mukaan Google Maps esimerkiksi tallentaa käyttäjänsä sijainnin sovelluksen aukaisun yhteydessä, vaikka sijaintihistoria ei olisi käytössä. Google haistelee käyttäjän sijaintia myös säätietojen välityksen kautta. AP:n mukaan myös hakukoneella tehdyt haut lähettävät Googlelle sijaintitiedon, vaikka hakutermit eivät ole millään tapaa sidottuja mihinkään sijaintiin.

Google seuraa Android-käyttäjien sekä Googlen palveluihin luottavia iPhone-käyttäjiä.

Internetjätti itse ei koe tekevänsä mitään väärää, vaan yhtiön mukaan se kertoo täysin avoimesti ja selkeästi tukisivuillaan miten se toimii. Lisäksi tukisivut kertovat miten sijaintitiedon jakamisen voi estää. Google huomauttaa, että se seuraa käyttäjiensä sijaintia eri palveluiden kautta ja sijaintihistoria on vain yksi niistä. Webin, sovellusten ja laitetason paikannuspalveluiden kautta tuleva data on sijaintihistoriasta erillisiä kanavia. Sijaintihistorian keskeyttäminen lähinnä estää Googlea lisäämästä sinusta kerättyä paikkatietoa päivän kulkua havainnollistavalle aikajanalle – se ei estä Googlea keräämästä paikkatietoa.

Jos Googlen tiedonkeruuta haluaa rajoittaa, tulee se tehdä Web & Apps Activity -asetusten kautta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....
Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....

Uutisarkisto