AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.8.2018 06:18

Googlen sijaintihistoria voi johtaa harhaan – Seuraa sijaintiasi vaikka kytkisit pois päältä Google seuraa palveluidensa käyttäjien sijaintia silloinkin kun asetuksista on erikseen keskeytetty sijaintihistorian toiminta, väittää Associated Press. Palveluiden toiminnalle on haettu vahvistus Princeton Universityn asiantuntijoilta.
Uutistoimisto AP:n mukaan Google Maps esimerkiksi tallentaa käyttäjänsä sijainnin sovelluksen aukaisun yhteydessä, vaikka sijaintihistoria ei olisi käytössä. Google haistelee käyttäjän sijaintia myös säätietojen välityksen kautta. AP:n mukaan myös hakukoneella tehdyt haut lähettävät Googlelle sijaintitiedon, vaikka hakutermit eivät ole millään tapaa sidottuja mihinkään sijaintiin.

Google seuraa Android-käyttäjien sekä Googlen palveluihin luottavia iPhone-käyttäjiä.

Internetjätti itse ei koe tekevänsä mitään väärää, vaan yhtiön mukaan se kertoo täysin avoimesti ja selkeästi tukisivuillaan miten se toimii. Lisäksi tukisivut kertovat miten sijaintitiedon jakamisen voi estää. Google huomauttaa, että se seuraa käyttäjiensä sijaintia eri palveluiden kautta ja sijaintihistoria on vain yksi niistä. Webin, sovellusten ja laitetason paikannuspalveluiden kautta tuleva data on sijaintihistoriasta erillisiä kanavia. Sijaintihistorian keskeyttäminen lähinnä estää Googlea lisäämästä sinusta kerättyä paikkatietoa päivän kulkua havainnollistavalle aikajanalle – se ei estä Googlea keräämästä paikkatietoa.
Jos Googlen tiedonkeruuta haluaa rajoittaa, tulee se tehdä Web & Apps Activity -asetusten kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto