Applelta ei tule autoa vielä hetkeen – Haastaa Teslan vasta vuonna 2023

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.8.2018 06:33

Applelta ei tule autoa vielä hetkeen – Haastaa Teslan vasta vuonna 2023 Harvinaisen osuvista ennustuksistaan tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvelee teknologiajätin laajenevan automarkkinoille vuosien 2023–2025 aikana.
Uudessa katsauksessaan Kuo ei perustele sen tarkemmin miten hän on päätynyt edellä mainittuun ajankohtaan, mutta Kuon mukaan Apple tuskin tulee ohittamaan automarkkinoilla käynnissä olevaa muutosta pelkällä olan kohautuksella, vaan pyrkii mitä suurimmalla todennäköisyydellä hyötymään siitä.

Applen on spekuloitu kehittävän omaa sähkökäyttöistä ajoneuvoa vuodesta 2014 lähtien. Projekti ajautui kuitenkin hankalaan tilanteeseen, minkä seurauksena projektia johtanut Steve Zadesky irtaantui ja hänen tilalleen palkattiin eläkkeelle jo ehtinyt Bob Mansfield. Uuden johtajan alaisuudessa projektin strategia linjattiin uudelleen, minkä seurauksena hanke keskittyi ohjelmistoihin sekä itsestään ohjautuvan teknologian kehittämiseen.

Vähän aika sitten uutisoitiin Teslalla Model 3:n tuotantopomona työskennelleen Doug Field siirtyneen Applen autoprojektiin, minkä arveltiin olevan merkki siitä, että Apple voisi olla sittenkin valmis kehittämään omaa ajoneuvoa pelkän teknologian sijasta.

Apple Car ei kuitenkaan tule olemaan seuraava uusi tuote, vaan ennen sitä markkinoille tulee Kuon ennusteen mukaan Apple Glass -lasit. AR-lasit toimisivat käytännössä samalla tavalla kuin Magic Leap One tai Microsoftin HoloLens-lasit.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto