AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple palkkasi Teslan Model 3 -pomon – Kehittääkö Apple omaa autoa sittenkin?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.8.2018 13:39

Apple palkkasi Teslan Model 3 -pomon – Kehittääkö Apple omaa autoa sittenkin?

Teslan Model 3 -auton uumoiltiin tarkoittavan sähköautojen todellista läpimurtoa massamarkkinoille ja tämän projektin tuotantovastuuseen yhtiö nimitti uran Applella tehneen Doug Fieldin. Vuodesta 2013 lähtien Teslan palkkalistoilla ollut Field kuitenkin jättäytyi toukokuussa lomalle – juuri kun Model 3:n tuotantoa ollaan ajamassa ylös. Nyt on selvinnyt, että Field on vaihtanut kokonaan maisemaa.
Daring Fireball -blogia ylläpitävä John Gruber on nimittäin selvittänyt, että Field on palannut töihin Applelle. Gruberin lähteet tietävät senkin, että Field työskentelee Applen Titan-hankkeen parissa – kyseessä on Applen oma sähköautoon liittyvä kehityshanke. Applen huhuttiin pitkään kehittävän omaa sähköautoa, mutta projektin kerrottiin ajautuneen ongelmiin, minkä takia Apple joutui kutsumaan eläkkeelle jääneen Bob Mansfieldin vetämään hanketta.

Mansfieldin johdolla sähköautoprojektia uudistettiin ja ilmeisesti kokonaisen auton kehittämisideasta luovuttiin. Sen sijaan panostukset laitettiin autonomisen ajamisen mahdollistavan teknologian kehittämiseen. Fieldin palkkaus voi kuitenkin olla merkki siitä, että ajatus oman auton kehittämisestä elää edelleen. Fieldillä on kuitenkin kokemusta täysin uuden automallin tuotannon suunnittelusta ja käynnistämisestä.
Apple vahvisti Doug Fieldin palanneen yhtiöön, mutta hänen toimenkuvaansa ei ole paljastettu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto