AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung käynnistää valtavan investointiohjelman – Jaossa 139 miljardia euroa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.8.2018 06:55

Samsung käynnistää valtavan investointiohjelman – Jaossa 139 miljardia euroa Samsung on kertonut käynnistävänsä investointiohjelman, jossa etsitään 180 biljoonalle wonille eli noin 139 miljardille eurolle hyviä sijoituskohteita. Summasta noin 19 miljardia euroa tullaan käyttämään tekoälyn, 5G-teknologian ja uuden sukupolven autojen kehitykseen.
Suurin osa investoitavasta rahasta kohdistuu Samsungin kotimaahan, jonne on luvassa tuhansia uusia työpaikkoja tulevien vuosien aikana. Yhtiö aikoo investoida myös ulkomaille, esimerkiksi tekoälytutkimuskeskuksiin Britanniassa, Venäjällä, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa avautuu noin tuhat uutta tutkijan paikkaa. Kaikkiaan sijoitusten myötä syntyy noin 40 000 uutta työpaikkaa.

Samsung aikoo myös kehittää puolijohdetuotantoaan pysyäkseen kilpailukykyisenä. Viivanleveyksien pienentyessä, tuotantotekniikka monimutkaistuu ja sitä kautta laitoksiin sijoitettavan rahamäärän tarve kasvaa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto