AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla halutaan pois pörssistä – Musk hankkinut rahoituksen hankkeelle

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 8.8.2018 06:27

Tesla halutaan pois pörssistä – Musk hankkinut rahoituksen hankkeelle Elon Musk yllätti sähköautoyhtiö Teslan osakkeenomistajat ilmoittamalla Twitterissä harkitsevansa perustamansa yhtiön poistamista pörssistä. Musk tiedotti asiasta sähköpostitse myös Teslan työntekijöitä ja sähköposti julkaistiin yhtiön verkkosivuilla.
Muskin mukaan lopullisia päätöksiä Teslan pörssilistauksen poistosta ei ole vielä tehty, mutta hän on kuitenkin hankkinut rahoituksen hankkeelle, jossa osakkeet ostetaan 420 dollarin kappalehintaan. Tällä hetkellä osakkeen arvo on 379,57 dollaria – ennen uutista osakkeella käytiin kauppaa noin 345 dollarin hintaan. Uutista edeltäneeseen hintaan verrattuna Muskin ostotarjous antaisi siis 20 prosentin preemion.

Sähköpostin mukaan Tesla halutaan pois pörssistä, koska osakkeen arvon muutokset voivat vaikuttaa liian paljon työntekijöiden mielialoihin ja näkemyksiin. Lisäksi kvartaalipohjainen tulosjulkaisusykli ohjaa yhtiötä tekemään päätöksiä, jotka tuntuvat lyhyellä aikavälillä hyviltä, mutta pidemmän päälle ne eivät välttämättä ole sitä.

Musk ei täsmentänyt koska julkinen ostotarjous osakkeista tulisi julki.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: Huipputehokas GeForce GTX 1080 yli neljänneksen halvemmalla Päivän diili: Huipputehokas GeForce GTX 1080 yli neljänneksen halvemmalla (16.11.2018 16:48)
Tämän päivän vakuuttavin diili löytyy näytönohjaimista, joissa hiljattain siirryttiin uuteen sukupolveen Nvidian toimesta. GeForce-näytönohjainten uusi 2000-sarja korvaa pikku hiljaa 1000-sarjaa, ....
Rovio yllätti sijoittajat – Uusia pelejä tulossa ensi vuonna Rovio yllätti sijoittajat – Uusia pelejä tulossa ensi vuonna (16.11.2018 11:39)
Suomalainen mobiilipeliyhtiö Rovio on julkaissut heinä-syyskuun tuloksensa, joka pörssikurssireaktion perusteella on otettu ilossa suin vastaan markkinoilla. Yhtiö kasvatti kolmannen vuosineljänneksen ....
Apple jahtaa Qualcommin insinöörejä – Kehittääkö Apple omaa modeemia? Apple jahtaa Qualcommin insinöörejä – Kehittääkö Apple omaa modeemia? (16.11.2018 10:55)
Applen ja Qualcommin välinen riitely on edennyt nyt siihen pisteeseen, että Apple yrittää houkutella Qualcommilla työskenteleviä insinöörejä omiin riveihinsä. Asiasta uutisoi Bloomberg, jonka ....
Nintendo vahvistaa – Nintendo 64 Classic -konsolia ei ole tulossa Nintendo vahvistaa – Nintendo 64 Classic -konsolia ei ole tulossa (16.11.2018 09:43)
Nintendo of American toimitusjohtaja Reggie Fils-Aimé murskaa Kotakun haastattelussa Nintendo-fanien toiveet N64-minikonsolin julkaisusta. Fils-Aimén mukaan sellaista ei ole tällä hetkellä suunnitteilla ....
PlayStation 4 täyttää viisi vuotta – Sony jättää E3-messut väliin PlayStation 4 täyttää viisi vuotta – Sony jättää E3-messut väliin (16.11.2018 09:26)
PlayStation 4:n julkaisusta on tullut kuluneeksi jo viisi vuotta ja kaikesta päätellen Sony onnistui uuden sukupolven konsolin lanseerauksessa paremmin kuin hyvin. PlayStation 4:ää on nimittäin ....

Uutisarkisto