Magic Leapin AR-lasit tulivat myyntiin – Ensimmäiset arvostelut julkaistu

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.8.2018 17:36

Magic Leapin AR-lasit tulivat myyntiin – Ensimmäiset arvostelut julkaistu Viime vuosien yksi hypetetyin start up -yritys Magic Leap on vihdoin saamassa ensimmäisen oman tuotteensa kauppoihin. Laajennettua todellisuutta hyödyntävät Magic Leap One -lasit tulivat myyntiin kuudessa yhdysvaltalaisessa kaupungissa.
Pääasiassa kehittäjille suunnatut lasit kustantavat 2295 dollaria kappaleelta – summaan ei sisälly osavaltiokohtaista arvonlisäveroa. Laseja myydään tällä hetkellä vain Chicagossa, Los Angelesissa, Miamissa, New Yorkissa, San Franciscossa ja Seattlessa. Myyntipakkaus sisältää kolme komponenttia: itse lasit, touchpad-ohjaimen sekä Lightpack-nimisen keskusyksikön, jossa tapahtuu kaikki varsinainen laskeminen.

Lightpack-osa sisältää kuusiytimisen Nvidia Parker -mobiilisuorittimen, Pascal-arkkitehtuuriin perustuvan grafiikkaohjaimen, kahdeksan gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Sisäänrakennetusta akusta riittää virtaa noin kolmen tunnin käyttösessioihin. Yhteyksien osalta lasit tukevat Wi-Fiä, Bluetooth 4.2:ta ja USB-C:tä.Lähin kilpailija Magic Leap Onelle on Microsoftin HoloLens-lasit, joista on kehitteillä jo uuden sukupolven versio. Kilpailu alalla on kiristymässä lähitulevaisuudessa, sillä esimerkiksi Applen on huhuttu kehittävän parhaillaan omia laajennettuun todellisuuteen perustuvia laseja.

Ensimmäiset arvostelut Magic Leapin laseista on jo julkaistu. Ainakin The Verge ja Wall Street Journal ovat arvostelleet tuotteen. Wired on lisäksi julkaissut kattavan taustajutun laitteen kehityksestä.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto