AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefoxin kehittämä laajennos – Suosittelee nettiartikkeleita selaushistorian perusteella

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.8.2018 18:07

Firefoxin kehittämä laajennos – Suosittelee nettiartikkeleita selaushistorian perusteella

Firefox-selainta kehittävä Mozilla kokeilee tulevaisuuttaan selainlaajennoksissa, yhtiö on nimittäin esitellyt Advance-nimisen kokeellisen laajennoksen. Sen ajatuksena on tarjota käyttäjälle nettiartikkeliehdotuksia selaushistorian perusteella.
Advance koostuu käytännössä kahdesta osasta. Ensimmäinen on Read Next -niminen osio, jossa esitellään uutta luettavaa selaimessa parhaillaan avoinna olevien sivujen perusteella. Toisessa For You -nimisessä osiossa tongitaan selaushistoriaa laajemmin ja laajennos yrittää selvittää millaisista aiheista oikein pidät. Kaikki esitetyt sisällöt ovat kuitenkin täysin personoituja, joten laajennokseen ei ole upotettu mainoksia tai "sponsorin suosittelemaa sisältöä".

Laajennoksen suositusten pohjalla ei ole kuitenkaan Mozillan itse kehittämä teknologia, vaan suosituskone perustuu koneoppimiseen erikoistuneen Laserliken työhön.

Advancen testaus vaatii Firefox-selaimen sekä Test Pilot -ohjelmaan liittymisen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Firefox Mozilla
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto