AfterDawn: IT-alan uutiset

Huomasitko muutoksen Google Mapsissa? Grönlanti ei ole enää Afrikan kokoinen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.8.2018 19:42 Kommentteja (2)

Huomasitko muutoksen Google Mapsissa? Grönlanti ei ole enää Afrikan kokoinen Google Mapsista on korjattu yksi olennainen puute: se näyttää jatkossa mittasuhteet oikein. Karttapalvelussa on käytetty jo pitkään Mercatoin projektiota, jotta palvelun esittämät tiet näkyisivät oikein.
Nyt kun Google Mapsia zoomaa ulospäin niin paljon, että koko Maa näkyy, esitetään koko näkymä kolmiulotteisena pallona. Tämän ansiosta lähellä pohjoisnapaa sijaitseva Grönlanti ei näytä enää Afrikan kokoiselta saarelta, vaan nyt alueet ovat vertailukelpoisesti samassa mittakaavassa (Afrikka on noin 14 kertaa suurempi kuin Grönlanti). Mercatorin projektion ominaisuus on, että se paisuttaa lähellä napa-alueita olevia kohteita.

3D-pallo näkyy sekä tavanomaisessa karttanäkymässä että satelliittinäkymässäkin.Muutos näyttäisi koskevan toistaiseksi vain web-palvelua, Android-sovellus ei ole päivittynyt vielä tältä osin.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

17.8.2018 11:58

Salasanan tarkistus

28.8.2018 11:18

Yrjö Oksennus

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto