AfterDawn: IT-alan uutiset

Google nöyrtyy Kiinan edessä – Julkaisee sensuroidun hakukoneen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 2.8.2018 06:33

Google nöyrtyy Kiinan edessä – Julkaisee sensuroidun hakukoneen Google suunnittelee laajentumista Kiinan markkinoille sensuroidun hakukoneen turvin, kertoo The Interceptin lähteet. Dragonfly-nimistä projektia on hauduteltu Googlen sisällä viime vuoden keväästä lähtien.
Googlen verkkopalvelut ovat olleet estettyinä manner-Kiinan alueella vuodesta 2010 lähtien, jolloin verkkojätin ja Kiinan suhteet kuumenivat hakkerointiepäilysten takia. Kiinan epäiltiin masinoineen hakkerointikampanjan teknologiayhtiöitä kohtaan, minkä seurauksena Google päätti poistaa Kiinan hakukoneen sensuroinnin. Kiina vastasi muutokseen estämällä Googlen hakupalvelut.

Kiina on viimeisen kahdeksan vuoden aikana kasvanut jättimäisen suureksi markkinaksi verkkopalveluiden näkökulmasta ja Googlellakin joudutaan pohtimaan onko markkinoilta pois jääminen fiksu ratkaisu. Yhtiö yrittää palata Kiinaan uudistetulla hakukoneella, jossa Kiinan kannalta epämiellyttäviä asioita sensuroitaisiin. Google on esitellyt hakukonetta kiinalaisille viranomaisille, joiden pitää kuitenkin vielä hyväksyä palvelu virallisesti ennen kuin paluu markkinoille olisi mahdollista. Aikaa tähän voi vierähtää vielä kuudesta yhdeksään kuukautta.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto