Google nöyrtyy Kiinan edessä – Julkaisee sensuroidun hakukoneen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.8.2018 06:33

Google nöyrtyy Kiinan edessä – Julkaisee sensuroidun hakukoneen Google suunnittelee laajentumista Kiinan markkinoille sensuroidun hakukoneen turvin, kertoo The Interceptin lähteet. Dragonfly-nimistä projektia on hauduteltu Googlen sisällä viime vuoden keväästä lähtien.
Googlen verkkopalvelut ovat olleet estettyinä manner-Kiinan alueella vuodesta 2010 lähtien, jolloin verkkojätin ja Kiinan suhteet kuumenivat hakkerointiepäilysten takia. Kiinan epäiltiin masinoineen hakkerointikampanjan teknologiayhtiöitä kohtaan, minkä seurauksena Google päätti poistaa Kiinan hakukoneen sensuroinnin. Kiina vastasi muutokseen estämällä Googlen hakupalvelut.

Kiina on viimeisen kahdeksan vuoden aikana kasvanut jättimäisen suureksi markkinaksi verkkopalveluiden näkökulmasta ja Googlellakin joudutaan pohtimaan onko markkinoilta pois jääminen fiksu ratkaisu. Yhtiö yrittää palata Kiinaan uudistetulla hakukoneella, jossa Kiinan kannalta epämiellyttäviä asioita sensuroitaisiin. Google on esitellyt hakukonetta kiinalaisille viranomaisille, joiden pitää kuitenkin vielä hyväksyä palvelu virallisesti ennen kuin paluu markkinoille olisi mahdollista. Aikaa tähän voi vierähtää vielä kuudesta yhdeksään kuukautta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä (19.9.2019 05:54)
Video on tietolähteenä erinomainen, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa ja yksi kuvakin on tunnetusti parempi kuin tuhat sanaa. Tiedon hakeminen videoista on kuitenkin hyvin haastavaa, ....
OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää (19.9.2019 05:38)
Kaikki hyvä vuotaa kyllä aikanaan ja näin on totisesti käynyt OnePlus 7T:lle, joka on tarkoitus esitellä maailmalle 26. syyskuuta. Jo entuudestaan me tiedämme puhelimen tekniset ominaisuudet. ....
Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
2 kommenttia
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
1 kommentti
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....

Uutisarkisto