Hävisikö Vaasa kisan Teslan tehtaasta?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.7.2018 06:37

Hävisikö Vaasa kisan Teslan tehtaasta? Sähköautovalmistaja Tesla keskustelee alankomaalaisten ja saksalaisten viranomaisen kanssa Gigafactory-tehtaan perustamisesta, uutisoi Wall Street Journal. Suomessa Vaasa on kisannut keskieurooppalaisten kaupunkien kanssa tehtaan sijoituspaikasta, mutta se näyttää hävinneen kisan Saksalle ja Benelux-alueelle.
Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoi jo kesäkuussa Twitterissä, että Saksa on eurooppalaisen Gigafactoryn ensisijainen sijoituspaikka. Hän tarkensi samassa viestissä, että Saksan ja Ranskan raja lähellä Benelux-maita voisi olla otollinen paikka tehtaalle. Alueella asuu paljon ihmisiä, minkä lisäksi sieltä on lyhyt matka Rotterdamin satamaan.

Lisäksi Teslalla on jo Saksan ja Ranskan rajan tuntumassa toiminta. Yhtiö osti vuoden 2017 alussa saksalaisen Grohmann Engineeringin, jonka päämaja on Prümissa.

Tesla on jo rakentanut Gigafactory-tehtaan Yhdysvaltoihin ja Aasian tehdas on tarkoitus rakentaa Kiinaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto