AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn käyttäjämäärät paisuvat – Talous kyntää edelleen tappiolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.7.2018 18:17

Spotifyn käyttäjämäärät paisuvat – Talous kyntää edelleen tappiolla Ihmiset ympäri maailman tuntuvat olevan ihastuneita suoratoistopalveluihin, sillä esimerkiksi Spotifyn tilaajamäärät paisuvat katkeamatonta tahtia yhä suuremmiksi. Nyt julkaistun osavuosituloksen yhteydessä Spotify paljasti, että sillä on nykyisin jo 83 miljoonaa tilaajaa – vuoden alussa lukema oli 70 miljoonaa.
Kun ilmaispalvelun käyttäjät otetaan lukuun, niin Spotifyn kautta musiikkia kuuntelee aktiivisesti 180 miljoonaa käyttäjää. Messevistä käyttäjämääristä huolimatta Spotify ei edelleenkään tee rahaa palvelullaan, sillä yhtiön operatiivinen tappio oli huhti-kesäkuussa 90 miljoonaa euroa ja nettotappio oli 394 miljoonaa euroa. Vuoden alussa pörssiin listautuneelta yhtiöltä sopii siis odottaa reilua parannusta.

Spotify on musiikin suoratoistossa edelleen suurin palvelu, mutta Apple Music on menossa ainakin Yhdysvalloissa sen ohi. Tappiolukemista ei siis ole helppo pusertaa voitolliseksi nykyisessä markkinatilanteessa. Apple Musicilla on nykyisin noin 50 miljoonaa kuuntelijaa, joista noin kahdeksan miljoonaa on ilmaisella kokeilujaksolla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto