AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen tekoäly kääntää virheelliset lauseet samalle kielelle – Tuloksena toimiva oikoluku

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.7.2018 18:58

Googlen tekoäly kääntää virheelliset lauseet samalle kielelle – Tuloksena toimiva oikoluku

Google on keksinyt näppärän tavan hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista Google Docsin oikoluvun toteutuksessa. Tulevaisuudessa oikoluku perustuu Googlen omaan käännösteknologiaan, joka vertailee kirjoitettuja lauseita käännöstyökalun aineistopankista löytyviin sanoihin ja lauserakenteisiin.
Taustalla on siis periaatteessa sama tekniikka kuin englannista saksaan käännettäessä, mutta tässä yhteydessä lähde- ja kohdekieli ovat vain samoja. Googlen tekoälypohjainen käännösteknologia on melko pitkälle kehittynyt ja jo pari vuotta sitten sen markkinoitiin olevan tarkkuudessa samalla tasolla ihmisen kanssa.

Uusi oikoluku tuodaan ensiksi saataville Google Docsin yrityskäyttäjille ja vasta myöhemmin tavalliset kuluttajat voivat käyttää sitä. Luonnollisesti saatavuus vaihtelee kielialueittain, joten ei kannata pidätellä henkeä suomenkielistä oikolukua odottaessa. Google ei ole nimittäin vielä vahvistanut mitä kieliä sen oikoluku tukee.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto