Googlen tekoäly kääntää virheelliset lauseet samalle kielelle – Tuloksena toimiva oikoluku

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.7.2018 18:58

Googlen tekoäly kääntää virheelliset lauseet samalle kielelle – Tuloksena toimiva oikoluku Google on keksinyt näppärän tavan hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista Google Docsin oikoluvun toteutuksessa. Tulevaisuudessa oikoluku perustuu Googlen omaan käännösteknologiaan, joka vertailee kirjoitettuja lauseita käännöstyökalun aineistopankista löytyviin sanoihin ja lauserakenteisiin.
Taustalla on siis periaatteessa sama tekniikka kuin englannista saksaan käännettäessä, mutta tässä yhteydessä lähde- ja kohdekieli ovat vain samoja. Googlen tekoälypohjainen käännösteknologia on melko pitkälle kehittynyt ja jo pari vuotta sitten sen markkinoitiin olevan tarkkuudessa samalla tasolla ihmisen kanssa.

Uusi oikoluku tuodaan ensiksi saataville Google Docsin yrityskäyttäjille ja vasta myöhemmin tavalliset kuluttajat voivat käyttää sitä. Luonnollisesti saatavuus vaihtelee kielialueittain, joten ei kannata pidätellä henkeä suomenkielistä oikolukua odottaessa. Google ei ole nimittäin vielä vahvistanut mitä kieliä sen oikoluku tukee.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli Jollalla iskun paikka Huawein Android-ongelmissa? Sailfishillä voi olla ratkaiseva rooli (16.6.2019 17:40)
Suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS voi olla ratkaisu Huawein käyttöjärjestelmäongelmaan, joka syntyi kun Google joutui katkaisemaan siteensä kiinalaisyhtiön kanssa. Huaweilla on käytännössä ....
1 kommentti
Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta Supercell osui taas kultasuoneen – Rahaa virtaa etenkin Aasiasta (16.6.2019 10:25)
Supercellin näyttää onnistuneen erinomaisesti uusimman pelin lanseerauksessa. Sovellusanalytiikkaan erikoistuneen Sensor Towerin keräämien tietojen perusteella viime jouluna julkaistu Brawl ....
Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen Hot Wheelsin uusilla autoilla keräät kierrosaikatiedot älypuhelimeen (16.6.2019 08:59)
Älypuhelin on lähes kasvanut lasten käsiin kiinni, minkä takia leluyhtiötkin yrittävät hyödyntävät älypuhelimien koukuttavuutta omien tuotteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Hot Wheels -autoja ....
Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa Samsung kiistää huhut – Galaxy Foldia ei ole tulossa vielä heinäkuussa (15.6.2019 19:10)
Samsungin keväällä esittelemän Galaxy Foldin olisi pitänyt olla jo lähemmäs kahden kuukauden ajan myynnissä, mutta se kauppoihin sitä ei ole vielä saatu eikä vielä edes tiedetä koska se tulee saataville. ....
Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa Syyllinen kunnes toisin todistetaan – Hedman Partners yritti saada väärää henkilö tilille tekijänoikeusriidassa (15.6.2019 11:09)
Hedman Partners on vuosien saatossa tehtaillut olan takaa niin sanottuja kiristyskirjeitä tai tekijänoikeuskirjeitä, joissa se on toimeksiantajansa puolesta vaatinut korvauksia BitTorrent-verkossa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto