5G-liittymät tulevat – Siirtyykö televisio vihdoin mobiiliin?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.7.2018 17:26 Kommentteja (2)

5G-liittymät tulevat – Siirtyykö televisio vihdoin mobiiliin? Yhdysvaltojen suurimpiin teleoperaattoreihin lukeutuva Verizon aikoo lanseerata myöhemmin tänä vuonna uudet 5G-liittymät, joiden yhteistyökumppaneiksi se haluaa Googlen tai Applen. Operaattorin pidemmän aikavälin tavoitteena on kilpailla langattomilla matkapuhelinyhteyksillä television perinteisiä jakelukanavia vastaan.
Apple TV- tai YouTube TV -kumppanuuden kautta Verizon haluaa demonstroida kansalaisille sen 5G-verkon kykyjä Los Angelesin alueella. Tavoitteena on ollut luoda oma live-TV-palvelu, mutta sisältösopimusten neuvottelu on ollut hankalaa. Verizonin kilpailija AT&T osti hiljattain TimeWarnerin, mitä kautta se pääsee käsiksi laajaan sisältökirjoon.

Suomessakin on nähty operaattoreiden lähestyvän mediayhtiöitä, Telia nimittäin osti hiljattain Bonnierin.Apple on kehittänyt aktiivisesti omia sisältöjä, joiden jakelu tapahtui on-demand-pohjaisesti. YouTube TV:n kautta Verizon voisi taas välittää suoria televisiolähetyksiä. YouTube TV:n kautta saa 60 televisiokanavaa 40 dollarin kuukausimaksulla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.7.2018 11:35

5G taajuuksien tarvitsema, tiheähkö kuidun vaativa tukiasemaverkko huomioonottaen en lähtisi vielä tuomitsemaan VHF ja UHF verkkoja kadotukseen ainakaan suurkaupunkien ulkopuolella.

27.8.2018 09:16

Eikö olisi kannattavampaa järjestää kuituyhteydet tai edes kuparikaapelit taloihin? säästyisi huomattavat määrät energiaa ja rajalliseksi sanottua radiokaistaa.
Tiheä tukiasemaverkosto haaskaa huomattavat määrät sähköenergiaa, langaton tiedonsiirto kun ei ole millään tavalla hyötysuhteeltaan tehokasta ja siten kaikkea muuta kuin luonnonvaroja säästävää.
Minkälaisia terveysvaikutuksia sitten ihmisille jatkossa tulee kun ammutaan voimakkaalla radiosäteilyllä vuorokauden ympäri ja siitäkin energiasta suurin osa menee harakoille koska radioteitse toimivassa tiedonsiirrossa suurin osa ympäristöön ammuttavasta radiosäteilystä on ns.hukkatehoa.

Jotenkin hölmöläisten hommaa toteuttaa kiinteisiin liikkumattomiin kohteisiin MOBIILI verkkoa, olisi huomattavasti tehokkaampaa luonnonvarojenkin kannalta toteuttaa kiinteisiin käyttökohteisiin kuituyhteydet ja käyttää mobiiliyhteyksiä liikkuvaa yhteyttä tarvitseville.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto