AfterDawn: IT-alan uutiset

Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.7.2018 06:30 Kommentteja (2)

Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää

Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa lasien tarvitseman datan ja virran siirron yhtä kaapelia pitkin.
VirtualLink-yhteenliittymään kuuluvat kaikki alan keskeiset toimijat, muiden muassa AMD, NVIDIA, Oculus, Valve ja Microsoft, joten oletettavasti tuloksiakin tällä saralla nähdään nopealla aikataululla. Alternate Mode for USB Type-C -tilaan perustuvan VirtualLinkin avulla voidaan siirtää 27 watin edestä tehoa sekä näytön että sensoreiden (esimerkiksi kamerat) tarvitsemaa dataa.

Nykyisin monissa VR-laseissa saattaa olla useita USB- ja HDMI-johtoja, mikä heikentää käyttömukavuutta, mutta sen lisäksi usean kaapelin vaatimus voi estää käytön joillakin tietokoneilla kokonaan (esimerkiksi ultrabookit, joissa liittimien määrä on alhainen).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.7.2018 10:43

Aika sama onko laitteessa yksi lopusta haarautuva johto (Rift) vai vain yksi johto.

Toki siinä sen yhden portin säästää. Viven johtohässäkkään taas mikä tahansa on edistysaskel.

220.7.2018 00:51

Täysin turhia humputuksia moiset virtuaalilasit.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto