AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.7.2018 06:56

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa jopa 14 prosenttia.
Taustalla oli liian kovat odotukset Netflixin tilaajamäärien kasvun suhteen. Yhtiö itsekin myönsi, että sen ennusteet perustuivat virheellisiin olettamuksiin, joten vaikka uusia tilaajia saatiin palveluun miljoona kappaletta odotettua vähemmän, niin se ei johtunut liiketoiminnallisista ongelmista, vaan liian kovasta ennusteesta. Netflix keräsi toisen vuosi neljänneksen aikana 5,14 miljoonaa uutta tilaajaa, kun ennuste oli 6,2 miljoonaa.

Netflixiä tilaa maailmanlaajuisesti tällä hetkellä yli 130 miljoonaa käyttäjää. Yhtiön kovien kasvuvuosien aikana joutunut korottamaan hiljalleen kuukausimaksuaansa, kun yhtiön panostukset omien sisältöjen tuotantoon ovat lisääntyneet. Kilpailu alalla on kiristymässä, kun sekä media- että teknologiayhtiöt ovat laajentumassa suoratoistoon. Esimerkiksi Disney on perustamassa oman suoratoistopalvelun ja Applekin tuottaa omia sisältöjä.
Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli ennusteiden mukainen (3,91 miljardia dollari) ja osakekohtainen tulos ylitti sijoittajien odotukset (0,85 senttiä).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto