AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple Music selätti Spotifyn keskeisellä markkina-alueella

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.7.2018 07:57 Kommentteja (2)

Apple Music selätti Spotifyn keskeisellä markkina-alueella

Apple Music lähti pitkältä takamatkalta haastamaan Spotifyta, mutta se ei näytä tahtia haitanneen. Apple Music on nimittäin ohittanut Spotifyn jo yhdellä keskeisellä markkina-alueella: Yhdysvalloissa.
Näin on ainakin Digital Music Newsin tietojen mukaan. Sivusto kertoo, että molemmilla palveluilla on Yhdysvalloissa tällä hetkellä yli 20 miljoonaa tilaajaa. Apple Musicilla vain on karvan verran enemmän. Tarkoilla lukemilla ei sinänsä ole merkitystä, mutta joka tapauksessa tämä oli tärkeä päänahka Applelle.

Yhdysvaltojen ulkopuolella Spotify on edelleen alan ykkönen. Ruotsalaislähtöisellä yhtiöllä on nimittäin 75 miljoonaa tilaajaa, kun taas Applella oli toukokuussa yhteensä 50 miljoonaa kuuntelijaa. Apple Musicin lukuihin kuuluu myös ilmaisella koejaksolla olevat käyttäjät. Jos Spotifyn ilmaisversio lasketaan mukaan, niin palvelua kuuntelee 170 miljoonaa käyttäjää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.7.2018 15:02

Apple music on valmiina iPhoneissa ja tavallaan oletus musiikkipalvelu.
Kun iPhone on ykkönen USAssa ja kilpailua rajoitetaan valtion toimesta niin ei mikään ihme.

210.7.2018 06:36

Sepä antaakin todella realistisen tuloksen kun applelle lasketaan mukaan myös ilmaiskäyttäjät ja toiselle ei.
Olisiko haluttu "selättäminen" ja ylistys applen parhaudesta jäänyt latteaksi jos lähtökohdat olisivat molemmille samat.

Voisihan esim. festareitakin vertaillessa suosikkifestarin "yleisöksi" laskea myös alueen ulkopuoliset kuuntelijat jotka eivät maksa festareista mitään mutta kilpailijalle lasketaan vain maksaneet kävijät ja huhhei! se vertailuntekijän suosikki onkin yllättäen suosituin ikinä vaikka maksavia asiakkaita ei olisi läheskään yhtäpaljoa kuin toisella.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.7.2018 @ 07:33

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto