AfterDawn: IT-alan uutiset

Avaimettomat autot ovat tulossa – Uudet määritykset julki

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.6.2018 06:25 Kommentteja (3)

Avaimettomat autot ovat tulossa – Uudet määritykset julki

Nykyaikaisissa autoissa avaimien tarve on vähennetty minimiin, sitä ei tarvitse välttämättä ottaa lainkaan taskusta, vaan niiden läheisyys riittää avaamaan ovet ja käynnistämään moottorin. Car Connectivity Consortium (CCC) haluaisi nyt sysätä avaimet kokonaan historiaan ja korvata ne älypuhelimella.
CCC-yhteenliittymään kuuluu alan näkyvimpiä yhtiöitä, kuten Audi, BMW, General Motors, Hyundai, Volkswagen, LG Electronics, Samsung ja Apple. Juuri julkaistussa Digital Key Release 1.0 -spesifikaatioissa määritellään autoalalle standardi, joka mahdollistaa avaimien lataamisen älypuhelimeen. Tunnistaminen perustuu lyhyen kantomatkan NFC-teknologiaan, jota käytetään nykyisin esimerkiksi kivijalkamyymälöissä lähimaksamiseen.

Yhteenliittymä kehittää parhaillaan myös uutta versiota Digital Key -spesifikaatioista, jonka on määrä tulla julki ensi vuoden alussa. Siinä määritellään tarkemmin ajoneuvon ja älylaitteen (älypuhelin tai älykello) välinen viestintäprotokolla. Sen pitäisi paremmin varmistaa eri laitteiden ja ajoneuvojen välinen yhteensopivuus.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

121.6.2018 12:08
PureStupidity
Vahvistamaton

Toivottavasti ihmiskunta kuolee typeryyteensä mahdollisimman nopeasti.

221.6.2018 18:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PureStupidity:
Toivottavasti ihmiskunta kuolee typeryyteensä mahdollisimman nopeasti.
Tätä menoa siinä ei kauaa kestä.

327.6.2018 23:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PureStupidity:
Toivottavasti ihmiskunta kuolee typeryyteensä mahdollisimman nopeasti.
Tämä on kyllä askel siihen suuntaan. Vai ajo siihen suuntaan lienee parempi termi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto