AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazon Go saa haastajan -- Microsoft lupaa kaupoille kassattomuutta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.6.2018 09:07 Kommentteja (2)

Amazon Go saa haastajan -- Microsoft lupaa kaupoille kassattomuutta

Microsoft on kehittänyt uuden teknologisen ratkaisun, jonka avulla kivijalkakaupat voisivat päästä eroon nykyisistä kassoista ja kassajonoista. Asiasta uutisoi Reuters. Teknologia kilpailee Amazonin Go-kaupan kanssa.
Ohjelmistojätin tarkoituksena on myydä teknologiaa jälleenmyyjille, joille Microsoft on teknologiaa jo itse asiassa demonnut Reutersin tietojen mukaan. Tekniikkaa on esitelty useille kauppaketjuille, muiden muassa Walmartille.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa missä kehitysvaiheessa Microsoftin teknologia on. Reutersin lähteet eivät myöskään kertoneet onko ratkaisu edes lähtökohtaisesti sellainen, että kaupat olisivat kiinnostuneet siitä. Amazon Gossa on hyödynnetty kameroita ja konenäköä, jotka päättelevät mitä tuotteita asiakkaat laittavat hyllyistä kauppakassiin. Microsoftin ratkaisun teknisistä yksityiskohdista ei ole tietoa.
Kassalla asioinnin jouhevoittaminen voisi tuoda kaupoille paljon säästöjä työvoimakustannusten alenemisen kautta. Lisäksi monilta kaupoilta puuttuu teknologiset resurssit haastaa Amazon, joten Microsoftin kaltaisen kolmansien osapuolien myymille ratkaisuille on varmasti kysyntää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.6.2018 16:25

Lainaus:
Kassalla asioinnin jouhevoittaminen voisi tuoda kaupoille paljon säästöjä työvoimakustannusten alenemisen kautta.
Ja työttömyyttä lisää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2018 @ 16:25

214.6.2018 16:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Lainaus:
Kassalla asioinnin jouhevoittaminen voisi tuoda kaupoille paljon säästöjä työvoimakustannusten alenemisen kautta.
Ja työttömyyttä lisää.
Juuri näin.

Näillä itsepalvelukassoilla aiheutetaan nimenomaan työttömyyttä kassahenkilöiden keskuudessa.
Siksi en niitä koskaan käytä, vaan menen aina kassan kautta, jossa istuu henkilö.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto