AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawn täyttää tänään 19v

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 10.6.2018 11:31 Kommentteja (3)

AfterDawn täyttää tänään 19v On taas se aika vuodesta, kun pitää hetkeksi pysähtyä ihmettelemään miten kauan pieni teknologiasivustomme onkaan jo ollut olemassa. Tänään tulee kuluneeksi tasan 19 vuotta siitä, kun sivustomme avattiin julkisesti kaikelle kansalle (noh, lähinnä kouralliselle tuttujamme, jotka tiesivät sivuilla käydä ihmettelemässä).
Tuosta yhdeksäntoista vuoden takaisesta hetkestä on kulunut jo valtavasti aikaa. Internetin mittapuussa ikuisuus ja olemmekin yksi kotimaisen, itsenäisen nettimedian viimeisiä mohikaaneja: viime vuosituhannella avattu verkkosivusto, joka edelleen jatkaa itsenäisenä ja samalla omistuspohjalla.

Yhdeksääntoista vuoteen on mahtunut valtava määrä muutoksia. Olemme nähneet niin hyvät ajat, vaikeat ajat kuin lähes mahdottomatkin ajat (dotcom-kuplan puhkeaminen ja siitä selviäminen on temppu, jota en suosittele kokeilemaan ilman vahvaa lääkitystä). Samalla tapa, jolla ihmiset kuluttavat uutisia on jatkuvassa murroksessa - käytännössä kaikki verkon kasvu syntyy nykyisin mobiililaitteilla tapahtuvasta lukemisesta ja perinteinen tietokoneella verkon selailu on kuihtumassa. Myös liikenteen lähteet elävät jatkuvasti ja muutaman vuoden takainen Facebook-vetoinen uutisliikenne on sekin muuttumassa ja pirstaloitumassa.
Viimeisen vuoden aikana olemme tehneet isoja muutoksia ja pyrkineet ottamaan muuttunutta maailmaa huomioon paremmin. Kaikki sivustomme käyttävät nyt HTTPS-yhteyttä eli yhteydet ovat salattuja (siirto itsessään ei nyt mennyt ihan putkeen ja palvelinten päivityksestä seurasi muutaman kuukauden kestänyt ongelmavyyhti..). Talvella julkaisimme myös AfterDawnin oman mobiilisovelluksen Androidille, jolla uutisemme saa myös Androidin kotinäyttöön widgettinä. Sovellus onkin kerännyt mukavasti positiivista palautetta ja kehitämme sitä pikkuhiljaa käyttäjien toiveiden mukaan eteenpäin.

Muutoksia on tulossa myös jatkossa, kun vahvistamme uutistiimiämme lähiaikoina. Tulevan vuoden aikana myös pyrimme panostamaan sivujen taustalla pyörivän tekniikan parantamiseen ja sivujen latausaikojen nopeuttamiseen. Myös responsiivinen versio AfterDawnista on suunnitteilla, mutta tämän suhteen ei tarkkaa aikataulua ole vielä tiedossa.

Aivan varmaa tällä alalla on se, että mikään ei ole varmaa - muutos, sekä lukutottumuksissa, päätelaitteissa, mainonnassa että tavoissa käyttää nettiä, on pysyvää. Pyrimme pysymään mukana muutoksessa ja tuottamaan mielenkiintoista, tekniikkaan keskittyvää sisältöä myös tulevinakin vuosina.

Ja kuten aina, haluaisin kiittää tässä yhteydessä kaikkia teitä, jotka olette tehneet tämän kaiken mahdolliseksi: niin nykyiset kuin entiset työntekijämme, yhteistyökumppanimme, mainostajat, perheenjäsenemme (kiitos, että olette hyväksyneet sen, että työaika nyt vain joskus sattuu olemaan 09:00 - 06:00) ja läheisemme. Muuta suurin kiitos tietysti teille, rakkaat lukijamme, moderaattorimme ja kaikki te, jotka olette sivuillamme koskaan käyneet. Kiitos, ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista!

-Petteri Pyyny, tj
AfterDawn Oy

t: @pyyny

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: AfterDawn
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

112.6.2018 09:36

Onnea ja pitkää ikää! Ens vuonna sitten isot bileet.


las ballenas son el camino

212.6.2018 21:37

Onneksi olkoon!
-Toivotan täältä takarivistä....!


Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
-Acer Aspire ES1-711-Win10-64bit-Firefox 86.0.1=päivittää aina uusimman version...
-Microsoft Lumia 435 Win-10 päivittänyt aina itsensä ja toimii...

316.6.2018 23:04
pastori
Inactive

Onneksi olkoon.
On tullut luettua tätä sivua melkein alusta asti.
Hyvä suoritus tämänpäivän yhteiskunnassa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto