AfterDawn: IT-alan uutiset

Valve nosti kädet pystyyn -- Steamin sisältöjä ei enää rajoiteta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.6.2018 07:50

Valve nosti kädet pystyyn -- Steamin sisältöjä ei enää rajoiteta

Keväällä Valve joutui pienoisen kohun silmään kun se uhkasi poistaa Steam Storesta alastomuutta sisältäviä pelejä käyttöehtojen vastaisina. Mylläkän myötä Valve alkoi pohtia tarkemmin omaa suhtautumistaan Steamissä tarjottaviin sisältöihin ja se johdatti lopulta käyttöehtojen uusimiseen.
Valven mukaan se aikoo hyväksyä Steam Storessa kaikki sisällöt, jotka eivät ole laittomia tai "selkeästi trollaushakuisia". Käytännössä Valve siis aikoo laittaa Steam Storen moderoinnin minimiin ja antaa kaikkien kukkien kukkia.

Vapaus on varmasti joidenkin mielestä pelkästään hyvästä, mutta joitain voi ärsyttää epämieluisiksi koettujen sisältöjen näkeminen. Valve aikoo julkaista käyttöehtouudistuksen kylkiäisenä suodattimen, jonka avulla voi kääriytyä tiukasti omaan kuplaan varmistamalla, ettei näe sisältöehdotuksissa epämielyttävää tarjontaa.

Valve kehottaa kehittäjiä raportoimaan mikäli heidän sisällöt voivat olla jollain tapaa kiistanalaisia. Vastineeksi kehittäjät voivat välttyä kiistojen tai riitojen kohteeksi joutumisen.
Toistaiseksi Steam Store tulee jatkamaan nykyisellään. Kun uudistukseen tarvittavat työkalut ovat valmiit, aikoo Valve muuttaa myös käyttöehdot.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto