AfterDawn: IT-alan uutiset

Nyt se on varmaa – Microsoft osti GitHubin 7,5 miljardilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.6.2018 18:24

Nyt se on varmaa – Microsoft osti GitHubin 7,5 miljardilla Microsoft on vahvistanut aikeensa ostaa koodijakeluun erikoistuneen GitHubin. Ohjelmistojätti maksaa vuonna 2008 avatusta verkkopalvelusta 7,5 miljardia dollaria.
Vuoden 2015 rahoituskierroksella GitHubin markkina-arvo määrittyi kahteen miljardiin dollariin, joten Microsoft maksoi reippaasti palvelusta. Microsoft on toisaalta tottunut tekemään isoja yrityskauppoja, esimerkiksi pari vuotta sitten se osti LinkedInin yli 26 miljardilla dollarilla. Nokian puhelinliiketoimintakaan ei ollut mikään halpa ostos.

GitHubia suosivat avoimen lähdekoodia tuottavat ohjelmoijat, olivatpa he harrastajia tai töissä isoissa yrityksissä. Microsoft on itse asiassa yksi suurimmista GitHubin hyödyntäjistä, noin tuhat microsoftilaista tuottaa koodia palveluun. Palvelusta löytyy 85 miljoonaa koodivarantoa, joita tuottaa lisää tai korjailee 28 miljoonaa aktiivista ohjelmoijaa.
GitHub etsi pitkään itselleen toimitusjohtajaa, mutta yrityskaupan myötä se sai sellaisen Microsoftin sisältä. Ruoriin astuu Xamarinia luotsannut Nat Friedman. Microsoftin tarkoituksena on edistää GitHubin hyödyntämistä yrityskäyttäjien keskuudessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto