Facebook: Yli puoli miljardia feikkiprofiilia poistettu, ongelmia vihapuheen kanssa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 15.5.2018 19:04

Facebook: Yli puoli miljardia feikkiprofiilia poistettu, ongelmia vihapuheen kanssa Facebook on julkaissut tänään ensimmäistä kertaa raportin palvelun valvontaraportin, jossa kerrotaan miten verkon massiivisin some taistelee monenlaisia ongelmia vastaan.
Raportti kattaa toimia lokakuusta 2017 aina tämän vuoden maaliskuuhun asti ja statistiikkaa on kerätty kaikkiaan kuudessa eri kategoriassa: graafinen väkivalta, aikuisten alastomuus ja seksuaalinen aktiviteetti, terroristi propaganda, vihapuhe, roskaposti ja feikkitilit.

Numeroista paljastuu paitsi kuinka paljon kutakin kiellettyä aktiviteettia havaittiin ja poistettiin niin myös miten usein poisto tapahtui ennen kuin käyttäjät edes raportoivat sisällön. Facebookin mukaan useimmiten kielletyn aktiviteetin sulkeminen pois tapahtui tilien poistolla, jota tehtiinkin valtaisa määrä.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä (tammi-maaliskuu) Facebook sulki peräti 583 miljoonaa feikkitiliä, jotka välittivät mm. roskapostia. Valtaosa näistä suljettiin vain minuuttien päästä rekisteröitymisestä, mutta he onnistuivat silti lähettämään 837 miljoonaa roskaviestiä. Onneksi Facebook tunnisti liki 100 prosenttia näistä viesteistä roskapostiksi ennen kuin käyttäjät raportoivat ongelmia.

Samassa ajassa 21 miljoonaa alastomuuteen ja seksiin liittyvää sisältöä poistettiin, ja näistä 96% löydettiin ennen käyttäjiä automatisoinnin ansiosta. Väkivaltasisältöä puolestaan oli 3,5 miljoonan julkaisun ja vihapuhetta 2,5 miljoonan julkaisun verran.

Facebook kuitenkin huomioi, että vihapuheen kohdalla on edelleen ongelmia. Algoritmit tunnistivat vain 38 prosenttia sisällöstä ennen käyttäjien raportointia. Tämä ei tosin ole kovinkaan yllättävää, sillä vihapuhe määritellään usein hyvin subjektiivisesti, joten algoritmit eivät pysty arvioimaan mitä kukakin pitää vihapuheena.

Facebookin Guy Rosenin mukaan tekoäly tarvitsee paljon lisää oppimateriaalia, jotta se oppii esimerkiksi milloin jokin ihminen vihapuhuu ja milloin puolestaan kertoo kokemuksistaan lisätäkseen tietoisuutta asiasta.

Tägit: Facebook
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen Wolt sai sijoittajilta jättipotin – Aikoo palkata 1000 uutta työntekijää Suomalainen Wolt sai sijoittajilta jättipotin – Aikoo palkata 1000 uutta työntekijää (19.6.2019 18:20)
Suomalainen ruokalähettipalvelu Wolt on saanut pääomasijoittajilta 137 miljoonan euron edestä uutta pääomaa, jolla on tarkoitus tukea yhtiön kansainvälistä kasvua. Wolt työllistää tällä ....
Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin (19.6.2019 18:03)
Matkapuhelinoperaattori Elisa on laajentanut 5G-puhelimien valikoimaa Huawein uutuusmallilla. OnePlus 7 Pro 5G:n ja ZTE Axon 10 Pro 5G:n lisäksi Elisan valikoimista löytyy nyt Huawein Mate 20 X 5G. ....
1 kommentti
Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! (19.6.2019 11:06)
Samsungin Galaxy Note -mallisto hyppää kymmenluvulle elokuun 7. päivänä, kertoo verkkosivusto CNET. Sivustolle puhuneiden lähteiden mukaan korealaisyhtiö aikoo tuolloin paljastaa Galaxy Note10 ....
Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta (19.6.2019 10:13)
HMD Global on aloittanut Nokia 3.2 -älypuhelimen myynnin Suomessa. Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta on 149 euroa ja puhelimen yksi myyntivalteista ....
Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen (18.6.2019 19:18)
Ilmaiset kaapeliverkon televisiolähetykset ovat olleet uhattuna, sillä tekijänoikeusjärjestö Kopioston näkemyksen mukaan kaapelitelevisio-operaattorit ovat tv-lähetysten edelleenlähettäjiä, ....
3 kommenttia

Uutisarkisto