AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook: Yli puoli miljardia feikkiprofiilia poistettu, ongelmia vihapuheen kanssa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 15.5.2018 19:04

Facebook: Yli puoli miljardia feikkiprofiilia poistettu, ongelmia vihapuheen kanssa Facebook on julkaissut tänään ensimmäistä kertaa raportin palvelun valvontaraportin, jossa kerrotaan miten verkon massiivisin some taistelee monenlaisia ongelmia vastaan.
Raportti kattaa toimia lokakuusta 2017 aina tämän vuoden maaliskuuhun asti ja statistiikkaa on kerätty kaikkiaan kuudessa eri kategoriassa: graafinen väkivalta, aikuisten alastomuus ja seksuaalinen aktiviteetti, terroristi propaganda, vihapuhe, roskaposti ja feikkitilit.

Numeroista paljastuu paitsi kuinka paljon kutakin kiellettyä aktiviteettia havaittiin ja poistettiin niin myös miten usein poisto tapahtui ennen kuin käyttäjät edes raportoivat sisällön. Facebookin mukaan useimmiten kielletyn aktiviteetin sulkeminen pois tapahtui tilien poistolla, jota tehtiinkin valtaisa määrä.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä (tammi-maaliskuu) Facebook sulki peräti 583 miljoonaa feikkitiliä, jotka välittivät mm. roskapostia. Valtaosa näistä suljettiin vain minuuttien päästä rekisteröitymisestä, mutta he onnistuivat silti lähettämään 837 miljoonaa roskaviestiä. Onneksi Facebook tunnisti liki 100 prosenttia näistä viesteistä roskapostiksi ennen kuin käyttäjät raportoivat ongelmia.

Samassa ajassa 21 miljoonaa alastomuuteen ja seksiin liittyvää sisältöä poistettiin, ja näistä 96% löydettiin ennen käyttäjiä automatisoinnin ansiosta. Väkivaltasisältöä puolestaan oli 3,5 miljoonan julkaisun ja vihapuhetta 2,5 miljoonan julkaisun verran.

Facebook kuitenkin huomioi, että vihapuheen kohdalla on edelleen ongelmia. Algoritmit tunnistivat vain 38 prosenttia sisällöstä ennen käyttäjien raportointia. Tämä ei tosin ole kovinkaan yllättävää, sillä vihapuhe määritellään usein hyvin subjektiivisesti, joten algoritmit eivät pysty arvioimaan mitä kukakin pitää vihapuheena.

Facebookin Guy Rosenin mukaan tekoäly tarvitsee paljon lisää oppimateriaalia, jotta se oppii esimerkiksi milloin jokin ihminen vihapuhuu ja milloin puolestaan kertoo kokemuksistaan lisätäkseen tietoisuutta asiasta.

Tägit: Facebook
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana (21.1.2019 11:04)
Google Maps on näyttänyt jo pitkään julkisen liikenteen vuorot reittihaun yhteydessä. Nyt myös Apple on alkanut kirimään Googlea karttojensa kanssa, kun Pohjoismaiden, Suomi mukaan lukien, julkisen ....
Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti (21.1.2019 10:12)
Apple palautti hetkellisesti klassikkomalli iPhone SE:n takaisin myyntiin. Malli oli myynnissä vain Yhdysvalloissa, eikä palautumisesta muille markkinoille ole tietoa. Maanantaiaamulla malli ....
Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut (21.1.2019 10:04)
Markkinaoikeus on määrännyt suomalaisen verkkopiraatin maksamaan 100 euron vahingonkorvaukset Crystalis Entertainmentille kahden Black Sails -televisiosarjan jakson jakamisen takia. Crystalista ....
1 kommentti
Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely (21.1.2019 09:30)
Älypuhelinmerkit ovat selvästi siirtymässä kahden kärjen mallista kolmen mallin kärkeen. Enää ei riitä, että lippulaivasta tarjotaan tavallinen malli ja Plus-kokoinen malli, vaan näiden lisäksi ....
Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin (21.1.2019 09:13)
Autonavigointilaitteille ei ole välttämättä enää juurikaan käyttöä, koska Google Maps ja muut mobiilisovellukset ovat kirineet ominaisuuksissa ja tarkkuudessa niiden tasolle. Navigaattoreissa ....
1 kommentti

Uutisarkisto