AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube paljasti numeroita: Uskomaton määrä käyttäjiä, TV-katsojissa kasvua 50%

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 4.5.2018 20:43 Kommentteja (1)

YouTube paljasti numeroita: Uskomaton määrä käyttäjiä, TV-katsojissa kasvua 50%

YouTube, kuten useat muut verkkopalvelut, eivät jatkuvasti kerro omista käyttäjäluvuistaa, mutta aika-ajoin johdosta paljastetaan merkkipylväitä. Nyt Googlen omistaman videopalvelun YouTuben johdosta on paljastettu kuukausittaisia käyttäjälukuja, ja luvut ovat melkoisia.
New Yorkissa sijaitsevassa Radio Music Hallissa järjestetyssä BrandCast-tapahtumassa YouTuben toimitusjohtaja Susan Wojcicki paljasti palvelun uusista yhteistyökumppaneista. Nimekkäin kumppani oli tietysti Will Smith alkuperäissarjallaan The Jump Off, mutta muihin uutuuksiin lukeutui mm. Quanticosta tutun Priyanka Chopran If I Could Tell You Just One Thing sekä brittikoomikko Jack Whitehallin Training Days.

Kenties vielä alkuperäissarjoja enemmän huomiota keräsi kuitenkin Wojcickin paljastamat luvut kuukausittaisista YouTube-käyttäjistä. Yhtiön mukaan palvelulla on noin 1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Numerosta tekee vielä huimemman se, että kyseessä on ainoastaan palveluun kirjautuvat käyttäjät, sillä todennäköisesti muiden käyttäjien laskeminen on hankalampaa.
Viimeksi YouTube kertoi vastaavista käyttäjäluvuistaan viime kesänä, jolloin oli juuri päästy 1,5 miljardin käyttäjän merkkipaalun ohi. Niinpä kasvua on ollut 300 miljoonan kirjautuneen käyttäjän verran alle vuodessa.

Vertailun vuoksi: kasvu vastaa liki koko Yhdysvaltojen asukasmäärää.

YouTuben televisiokäyttö on kasvanut valtaisasta viimeaikoina, josta kertovat tapahtumassa julkaistut luvut. Niiden mukaan YouTubea katsotaan joka päivä television kautta yli 150 miljoonaa tuntia. Kasvua oli 50 prosenttia viime lokakuusta, jolloin vastaava luku oli 100 miljoonaa tuntia.

Monien muiden some-kanavien tavoin YouTube on kamppaillut sisällön sensuroinnin, heikon viestinnän sekä käyttäjien ja mainostajien suojelemisen kanssa. Vaikkei tähän tarjottu mitään konkreettisia ratkaisuja, niin toimitusjohtajan mukaan yhtiön haluaa olla "oikealla puolella historiaa".

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.5.2018 12:04

Lainaus:
1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Numerosta tekee vielä huimemman se, että kyseessä on ainoastaan palveluun kirjautuvat käyttäjät, sillä todennäköisesti muiden käyttäjien laskeminen on hankalampaa.

Eise kirjautumattomien laskeminen niin hankalaa ole, Googlen analyttiika siellä niistäkin on käytössä.

Voin luvata, että jos mukaan laskee kaikki ei kirjautuneet käyttäjät (joita muuten on paljon, itse mukaan lukien) määrä menee kevyesti yli 2 miljardin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2018 @ 12:06

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto