AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube paljasti numeroita: Uskomaton määrä käyttäjiä, TV-katsojissa kasvua 50%

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 4.5.2018 20:43 Kommentteja (1)

YouTube paljasti numeroita: Uskomaton määrä käyttäjiä, TV-katsojissa kasvua 50% YouTube, kuten useat muut verkkopalvelut, eivät jatkuvasti kerro omista käyttäjäluvuistaa, mutta aika-ajoin johdosta paljastetaan merkkipylväitä. Nyt Googlen omistaman videopalvelun YouTuben johdosta on paljastettu kuukausittaisia käyttäjälukuja, ja luvut ovat melkoisia.
New Yorkissa sijaitsevassa Radio Music Hallissa järjestetyssä BrandCast-tapahtumassa YouTuben toimitusjohtaja Susan Wojcicki paljasti palvelun uusista yhteistyökumppaneista. Nimekkäin kumppani oli tietysti Will Smith alkuperäissarjallaan The Jump Off, mutta muihin uutuuksiin lukeutui mm. Quanticosta tutun Priyanka Chopran If I Could Tell You Just One Thing sekä brittikoomikko Jack Whitehallin Training Days.

Kenties vielä alkuperäissarjoja enemmän huomiota keräsi kuitenkin Wojcickin paljastamat luvut kuukausittaisista YouTube-käyttäjistä. Yhtiön mukaan palvelulla on noin 1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Numerosta tekee vielä huimemman se, että kyseessä on ainoastaan palveluun kirjautuvat käyttäjät, sillä todennäköisesti muiden käyttäjien laskeminen on hankalampaa.

Viimeksi YouTube kertoi vastaavista käyttäjäluvuistaan viime kesänä, jolloin oli juuri päästy 1,5 miljardin käyttäjän merkkipaalun ohi. Niinpä kasvua on ollut 300 miljoonan kirjautuneen käyttäjän verran alle vuodessa.

Vertailun vuoksi: kasvu vastaa liki koko Yhdysvaltojen asukasmäärää.

YouTuben televisiokäyttö on kasvanut valtaisasta viimeaikoina, josta kertovat tapahtumassa julkaistut luvut. Niiden mukaan YouTubea katsotaan joka päivä television kautta yli 150 miljoonaa tuntia. Kasvua oli 50 prosenttia viime lokakuusta, jolloin vastaava luku oli 100 miljoonaa tuntia.

Monien muiden some-kanavien tavoin YouTube on kamppaillut sisällön sensuroinnin, heikon viestinnän sekä käyttäjien ja mainostajien suojelemisen kanssa. Vaikkei tähän tarjottu mitään konkreettisia ratkaisuja, niin toimitusjohtajan mukaan yhtiön haluaa olla "oikealla puolella historiaa".

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.5.2018 12:04

Lainaus:
1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Numerosta tekee vielä huimemman se, että kyseessä on ainoastaan palveluun kirjautuvat käyttäjät, sillä todennäköisesti muiden käyttäjien laskeminen on hankalampaa.

Eise kirjautumattomien laskeminen niin hankalaa ole, Googlen analyttiika siellä niistäkin on käytössä.

Voin luvata, että jos mukaan laskee kaikki ei kirjautuneet käyttäjät (joita muuten on paljon, itse mukaan lukien) määrä menee kevyesti yli 2 miljardin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2018 @ 12:06

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana (21.1.2019 11:04)
Google Maps on näyttänyt jo pitkään julkisen liikenteen vuorot reittihaun yhteydessä. Nyt myös Apple on alkanut kirimään Googlea karttojensa kanssa, kun Pohjoismaiden, Suomi mukaan lukien, julkisen ....
Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti (21.1.2019 10:12)
Apple palautti hetkellisesti klassikkomalli iPhone SE:n takaisin myyntiin. Malli oli myynnissä vain Yhdysvalloissa, eikä palautumisesta muille markkinoille ole tietoa. Maanantaiaamulla malli ....
Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut (21.1.2019 10:04)
Markkinaoikeus on määrännyt suomalaisen verkkopiraatin maksamaan 100 euron vahingonkorvaukset Crystalis Entertainmentille kahden Black Sails -televisiosarjan jakson jakamisen takia. Crystalista ....
1 kommentti
Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely (21.1.2019 09:30)
Älypuhelinmerkit ovat selvästi siirtymässä kahden kärjen mallista kolmen mallin kärkeen. Enää ei riitä, että lippulaivasta tarjotaan tavallinen malli ja Plus-kokoinen malli, vaan näiden lisäksi ....
Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin (21.1.2019 09:13)
Autonavigointilaitteille ei ole välttämättä enää juurikaan käyttöä, koska Google Maps ja muut mobiilisovellukset ovat kirineet ominaisuuksissa ja tarkkuudessa niiden tasolle. Navigaattoreissa ....
1 kommentti

Uutisarkisto