YouTube paljasti numeroita: Uskomaton määrä käyttäjiä, TV-katsojissa kasvua 50%

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 4.5.2018 20:43 Kommentteja (1)

YouTube paljasti numeroita: Uskomaton määrä käyttäjiä, TV-katsojissa kasvua 50% YouTube, kuten useat muut verkkopalvelut, eivät jatkuvasti kerro omista käyttäjäluvuistaa, mutta aika-ajoin johdosta paljastetaan merkkipylväitä. Nyt Googlen omistaman videopalvelun YouTuben johdosta on paljastettu kuukausittaisia käyttäjälukuja, ja luvut ovat melkoisia.
New Yorkissa sijaitsevassa Radio Music Hallissa järjestetyssä BrandCast-tapahtumassa YouTuben toimitusjohtaja Susan Wojcicki paljasti palvelun uusista yhteistyökumppaneista. Nimekkäin kumppani oli tietysti Will Smith alkuperäissarjallaan The Jump Off, mutta muihin uutuuksiin lukeutui mm. Quanticosta tutun Priyanka Chopran If I Could Tell You Just One Thing sekä brittikoomikko Jack Whitehallin Training Days.

Kenties vielä alkuperäissarjoja enemmän huomiota keräsi kuitenkin Wojcickin paljastamat luvut kuukausittaisista YouTube-käyttäjistä. Yhtiön mukaan palvelulla on noin 1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Numerosta tekee vielä huimemman se, että kyseessä on ainoastaan palveluun kirjautuvat käyttäjät, sillä todennäköisesti muiden käyttäjien laskeminen on hankalampaa.Viimeksi YouTube kertoi vastaavista käyttäjäluvuistaan viime kesänä, jolloin oli juuri päästy 1,5 miljardin käyttäjän merkkipaalun ohi. Niinpä kasvua on ollut 300 miljoonan kirjautuneen käyttäjän verran alle vuodessa.

Vertailun vuoksi: kasvu vastaa liki koko Yhdysvaltojen asukasmäärää.

YouTuben televisiokäyttö on kasvanut valtaisasta viimeaikoina, josta kertovat tapahtumassa julkaistut luvut. Niiden mukaan YouTubea katsotaan joka päivä television kautta yli 150 miljoonaa tuntia. Kasvua oli 50 prosenttia viime lokakuusta, jolloin vastaava luku oli 100 miljoonaa tuntia.

Monien muiden some-kanavien tavoin YouTube on kamppaillut sisällön sensuroinnin, heikon viestinnän sekä käyttäjien ja mainostajien suojelemisen kanssa. Vaikkei tähän tarjottu mitään konkreettisia ratkaisuja, niin toimitusjohtajan mukaan yhtiön haluaa olla "oikealla puolella historiaa".

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.5.2018 12:04

Lainaus:
1,8 miljardia kuukausittaista käyttäjää. Numerosta tekee vielä huimemman se, että kyseessä on ainoastaan palveluun kirjautuvat käyttäjät, sillä todennäköisesti muiden käyttäjien laskeminen on hankalampaa.

Eise kirjautumattomien laskeminen niin hankalaa ole, Googlen analyttiika siellä niistäkin on käytössä.

Voin luvata, että jos mukaan laskee kaikki ei kirjautuneet käyttäjät (joita muuten on paljon, itse mukaan lukien) määrä menee kevyesti yli 2 miljardin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2018 @ 12:06

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto