Mirage Solo on ensimmäinen itsenäinen Googlen Daydream-virtuaalitodellisuuslaite

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 4.5.2018 21:44

Mirage Solo on ensimmäinen itsenäinen Googlen Daydream-virtuaalitodellisuuslaite Googlen Daydream on loppuvuodesta 2016 julkistettu virtuaalitodellisuusalusta, joka on rakennettu Android-mobiilikäyttöjärjestelmään. Tähän asti alustaan on tarjonnut tukea useat älypuhelinvalmistajat, joiden puhelimet voidaan liittää erilliseen Daydream-katselulaitteeseen.
Katselulaitteista tunnetuin on tietysti Googlen oma Daydream View, josta on julkaistu jo kaksi versiota. Nyt markkinoille tuodaan ensimmäistä kertaa laite, joka tarjoaa samassa pakkauksessa sekä linssit sisältävät lasit että sisällön toistosta huolehtivan laitteiston.

Tämä itsenäinen Daydream-laite kantaa nimeä Mirage Solo ja on erityisesti tietokoneistaan tutun Lenovon valmistama. Lenovo Mirage Solo onkin markkinoiden ensimmäinen itsenäinen Google Daydream -laite.


Tänään Yhdysvalloissa myyntiin saapunut Mirage Solo maksaa 400 dollaria (n. 334 euroa) ja sen kaveriksi voi ostaa lisäksi Mirage Cameran, joka maksaa 300 dollaria (n. 250 euroa). Kyseessä ei siis ole missään nimessä edullisin virtuaalitodellisuuslaite, mutta itsenäisenä laitteena se toimii ilman puhelinta, PC:tä tai pelikonsolia, jonka myötä hinta saattaa olla melkoisen kutkuttava.Kameralisälaite ei ole esimerkiksi PS VR:n hyväksikäyttämän PlayStation Cameran tapaan tarkoitettu liikkeen tunnistukseen, vaan se mahdollistaa VR180-kuvaamisen. Kuvat ja VR180-videot voidaan jakaa suoraan laitteesta esimerkiksi YouTubeen.Googlen mukaan Daydream tukee nykyisellään yli 350 peliä ja sovellusta, joten monenlaisia kokemuksia on jo nyt tarjolla.
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto