AfterDawn: IT-alan uutiset

Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 25.4.2018 09:00

Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi

Mikäli olet varannut matkoja tai hotelleja vuoden 2016 aikana suositun hintavertailupalvelun eBookersin kautta, ovat tietosi voineet vuotaa ulkopuolisille.
eBookersin omistaja, Orbitz, on kertonut että sen järjestelmissä on havaittu tietomurto, joka sisältää 1.1.2016 - 22.6.2016 välillä palveluun lisättyjä tietoja. Yhtiö ei tiedä vielä onko tietoja vuodettu ulkopuolisille, mutta havainnon mukaan henkilötietoihin on saatettu päästä loppuvuoden 2017 aikana.

Orbitzin mukaan tietovuoto koskee sekä henkilö- että maksukorttitietoja. Yhtiö on lähettänyt viestin kaikille suomalaisille käyttäjilleen, joita asia koskee.

Viestintävirasto kehottaa viestin saaneita suomalaisia tarkkailemaan maksukorttiensa tapahtumia, sillä palvelu on erittäin suosittu myös Suomessa. Virasto suosittelee myös tässä tapauksessa maksukorttien uusimista, vaikka kortteja ei olisikaan (vielä) käytetty luvattomasti. Lisäksi asiasta pitää tehdä rikosilmoitus poliisille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto