AfterDawn: IT-alan uutiset

Leap Motion esitteli HoloLens-lasien kloonin – Tuotantokustannukset vain 100 dollaria

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.4.2018 09:24

Leap Motion esitteli HoloLens-lasien kloonin – Tuotantokustannukset vain 100 dollaria

Eleohjauksen tarkoitettujen laitteiden kehitykseen erikoistunut Leap Motion on esitellyt itse kehittämäänsä prototyyppiä AR-laseista. North Star -nimiset lasit sekoittavat reaalimaailmaan digitaalista sisältöä, jota voi ohjata ja manipuloida käsiohjauksen avulla.
Leap Motionilla itsellään ei tunnu olevan joko halua tai resursseja lähteä kaupallistamaan prototyyppiä, sillä yhtiö aikoo julkaista lasien teknisen toteutuksen kaikkien käyttöön. Nyt esiteltiin lasien tekniikkaa ja ulkonäkö, mutta ensi viikolla on luvassa laitekehittäjiä enemmän kiinnostavat tekniset spesifikaatiot sekä ohjelmistojen koodit. Käsiohjaus on luonnollisesti toteutettu Leap Motionin tekniikalla.

Nort Star -prototyyppilasien tuotantokustannukset niiden nykyisessä muodossa ovat Leap Motionin arvioiden mukaan sadan dollarin luokkaa, mikäli laseja valmistettaisiin suuressa mittakaavassa. Laseissa käytetään kahta 3,5 tuuman LCD-näyttöä (tarkkuus 1600x1440 pikseliä per silmä) ja katselukulmien sanotaan olevan pystysuunnassa 95 astetta ja vaakatasossa 70 astetta.
Leap Motion korostaa, että kyseessä ei ole kaupallinen tuote, vaan ainoastaan prototyyppialusta, jolla pyritään inspiroimaan kehittäjiä lähtemään mukaan AR-lasien kehitykseen. Näin Leap Motionin käsiohjausteknologiallekin voisi syntyä suuremmat markkinat.

Alla olevissa videoissa demotaan lasien toimintaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto