AfterDawn: IT-alan uutiset

Leap Motion esitteli HoloLens-lasien kloonin – Tuotantokustannukset vain 100 dollaria

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 10.4.2018 09:24

Leap Motion esitteli HoloLens-lasien kloonin – Tuotantokustannukset vain 100 dollaria Eleohjauksen tarkoitettujen laitteiden kehitykseen erikoistunut Leap Motion on esitellyt itse kehittämäänsä prototyyppiä AR-laseista. North Star -nimiset lasit sekoittavat reaalimaailmaan digitaalista sisältöä, jota voi ohjata ja manipuloida käsiohjauksen avulla.
Leap Motionilla itsellään ei tunnu olevan joko halua tai resursseja lähteä kaupallistamaan prototyyppiä, sillä yhtiö aikoo julkaista lasien teknisen toteutuksen kaikkien käyttöön. Nyt esiteltiin lasien tekniikkaa ja ulkonäkö, mutta ensi viikolla on luvassa laitekehittäjiä enemmän kiinnostavat tekniset spesifikaatiot sekä ohjelmistojen koodit. Käsiohjaus on luonnollisesti toteutettu Leap Motionin tekniikalla.

Nort Star -prototyyppilasien tuotantokustannukset niiden nykyisessä muodossa ovat Leap Motionin arvioiden mukaan sadan dollarin luokkaa, mikäli laseja valmistettaisiin suuressa mittakaavassa. Laseissa käytetään kahta 3,5 tuuman LCD-näyttöä (tarkkuus 1600x1440 pikseliä per silmä) ja katselukulmien sanotaan olevan pystysuunnassa 95 astetta ja vaakatasossa 70 astetta.

Leap Motion korostaa, että kyseessä ei ole kaupallinen tuote, vaan ainoastaan prototyyppialusta, jolla pyritään inspiroimaan kehittäjiä lähtemään mukaan AR-lasien kehitykseen. Näin Leap Motionin käsiohjausteknologiallekin voisi syntyä suuremmat markkinat.

Alla olevissa videoissa demotaan lasien toimintaa.
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto