Lähettikö Facebook sinulle tällaisen ilmoituksen? Sitten tietosi on vuotanut

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.4.2018 12:03

Lähettikö Facebook sinulle tällaisen ilmoituksen? Sitten tietosi on vuotanut Facebook alkaa tästä päivästä lähtien kertoa käyttäjilleen heidän kohtalostaan Cambridge Analytica -tietovuotoon liittyen. Mikäli Cambridge Analytica on saanut tavalla tai toisella käyttöönsä sinun tietojasi, Facebook varoittaa tästä sinua uutisvirran yläreunaan ilmestyvällä tiedotteella.
Viime viikolla ilmeni, että Cambridge Analytican hallussa on ollut peräti 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Ne on hankittu kolmansien osapuolien kehittämien Facebook-sovellusten avulla ja luovutettu eteenpäin Cambridge Analyticalle vastoin Facebookin käyttöehtoja. Tapauksen tultua ilmi, Facebook on rajoittanut sovellusten tiedonhankintamahdollisuuksia ohjelmointirajapintoja pitkin.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg joutui myös Yhdysvaltain kongressin kuultavaksi tapauksen takia.

Vaikkei omia tietoja olisikaan päätynyt Cambridge Analytican haltuun, Facebook käyttää tilaisuutta hyödyksi ohjaamalla käyttäjiä sovellussivulle, jossa he voivat tarkistaa millä sovelluksilla on oikeudet tarkastella henkilökohtaisia tietojasi. Ilmoitus on samankaltainen kuin yllä mainittu tietovuotoilmoituskin. Sovellusten oikeudet kannattaa tarkistaa, sillä maailmalla on herännyt huolia uusista samankaltaisista tapauksista.

Facebook esimerkiksi tutkii parhaillaan Cubeyou-nimisen data-analytiikkayhtiön toimintatapoja. Se on kertonut keräävänsä persoonalisuustestien avulla aineistoa voittoa tavoittelemattomaan akateemiseen tutkimukseen. Cubeyou ja Cambridge University ovat kiistäneet Facebookin epäilyt.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tämän takia alkuperäinen USB-johto sopi vain yhdessä asennossa Tämän takia alkuperäinen USB-johto sopi vain yhdessä asennossa (26.6.2019 06:07)
USB on kaikille tuttu liitin, jolla saa liitettyä laitteen kuin laitteen tietokoneeseen kiinni. Vuonna 1996 valmistuneissa teknisissä tiedoissa oli kuitenkin yksityiskohta, joka on saanut ihmiset ....
Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen (26.6.2019 05:48)
Apple on ostanut aiemmin kiertäneiden huhujen mukaisesti Drive.ai-tekoäly-yrityksen, joka kehittää itsestään ajavat autot mahdollistavaa järjestelmää. Drive.ai on yrityksenä varsin nuori, sillä ....
Suomalaiset innostuivat eSIMistä – Myyntiä laajennetaan koko Suomeen Suomalaiset innostuivat eSIMistä – Myyntiä laajennetaan koko Suomeen (25.6.2019 17:43)
DNA aloitti eSIM-liittymien myynnin Helsingin Kampissa sijaitsevassa liikkeessään toukokuun 28. päivänä. Operaattori lupasi tarkastella myynnin laajentamista uudelleen kysynnän mukaan. Kysyntä ....
Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....

Uutisarkisto