AfterDawn: IT-alan uutiset

Lähettikö Facebook sinulle tällaisen ilmoituksen? Sitten tietosi on vuotanut

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.4.2018 12:03

Lähettikö Facebook sinulle tällaisen ilmoituksen? Sitten tietosi on vuotanut Facebook alkaa tästä päivästä lähtien kertoa käyttäjilleen heidän kohtalostaan Cambridge Analytica -tietovuotoon liittyen. Mikäli Cambridge Analytica on saanut tavalla tai toisella käyttöönsä sinun tietojasi, Facebook varoittaa tästä sinua uutisvirran yläreunaan ilmestyvällä tiedotteella.
Viime viikolla ilmeni, että Cambridge Analytican hallussa on ollut peräti 87 miljoonan käyttäjän tiedot. Ne on hankittu kolmansien osapuolien kehittämien Facebook-sovellusten avulla ja luovutettu eteenpäin Cambridge Analyticalle vastoin Facebookin käyttöehtoja. Tapauksen tultua ilmi, Facebook on rajoittanut sovellusten tiedonhankintamahdollisuuksia ohjelmointirajapintoja pitkin.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg joutui myös Yhdysvaltain kongressin kuultavaksi tapauksen takia.

Vaikkei omia tietoja olisikaan päätynyt Cambridge Analytican haltuun, Facebook käyttää tilaisuutta hyödyksi ohjaamalla käyttäjiä sovellussivulle, jossa he voivat tarkistaa millä sovelluksilla on oikeudet tarkastella henkilökohtaisia tietojasi. Ilmoitus on samankaltainen kuin yllä mainittu tietovuotoilmoituskin. Sovellusten oikeudet kannattaa tarkistaa, sillä maailmalla on herännyt huolia uusista samankaltaisista tapauksista.
Facebook esimerkiksi tutkii parhaillaan Cubeyou-nimisen data-analytiikkayhtiön toimintatapoja. Se on kertonut keräävänsä persoonalisuustestien avulla aineistoa voittoa tavoittelemattomaan akateemiseen tutkimukseen. Cubeyou ja Cambridge University ovat kiistäneet Facebookin epäilyt.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto