AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungille tulossa huippukova ensimmäinen neljännes, syy ei Galaxy S9:ssä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 5.4.2018 18:51

Samsungille tulossa huippukova ensimmäinen neljännes, syy ei Galaxy S9:ssä Samsungin Galaxy S9 -julkistus meni melkoisen hyvin, mutta korealaisyhtiön edellisestä neljännestuloksesta odotetaan huippuhyvää pääasiassa muista syistä. Reutersin tietojen mukaan erityisesti DRAM-tulos on ollut vahva.
Samsung julkistaa huomenna tulosvaroituksen, jonka arvioissa odotetaan peräti 46 prosentin kasvua liikevoitossa vuoden takaiseen. Galaxy S9:n arvioitu noin 9,3 miljoonan kappaleen myynti on vain pieni osa tästä odotetusta 13,7 miljardin dollarin liikevoitosta (n. 11,21 miljardia euroa).

Vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä Samsungin liikevoitto oli 8,8 miljardia dollaria eli nykykurssilla noin 7,2 miljardia euroa. Aivan Samsungin edeltävän vuosineljänneksen ennätyslukemiin, hieman yli 14 miljardiin dollariin ei kuitenkaan todennäköisesti päästä.

Reutersin analyytikoilta keräämien tietojen mukaan Samsung on onnistunut tuottamaan voittoa peräti 70 prosenttia jokaista dollaria kohden DRAM-markkinoilla, joka on pääsyy erittäin vahvaan vuoden ensimmäiseen neljännekseen. Muistipiirien kysyntä on ollut kovaa, joten tuotot ovat tietysti sen mukaisia maailman suurimmalla DRAM-valmistajalla.

Koko liikevoittopotista DRAM-valmistuksen osuus on yli 70 prosenttia eli noin 10 miljardia dollaria.

Analyytikot arvioivat, että ennakoitua heikompi Applen iPhone X:n myynti on vaikuttanut heikentävästi OLED-paneelien myyntiin. Apple on tilannut alkuvuodesta vain 60-65 prosenttia alunperin suunnitellusta määrästä, joka on merkittävin OLED-paneelien myyntiä heikentänyt seikka.

Samsungin neljännesraporttia odotetaan myöhemmin tässä kuussa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian (19.8.2018 08:30)
Pelien suosittua digitaalista kauppapaikkaa Steamiä ylläpitävä Valve paljasti viikonlopun aikana vahingossa kehitteillä olevan Steam.tv-verkkolähetyspalvelun. Julkiseksi mennyt palvelu otettiin ....
Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva (18.8.2018 20:49)
Älypuhelinmarkkinat ovat yksi maailman tiukiten kilpailluista aloista, jossa imagolla ja markkinoinnilla voi olla arvaamaton arvo. Samsungin, Googlen ja Applen välillä markkinoinnin hintalappu ....
Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos (18.8.2018 19:29)
Netflix on noussut viimeisen kymmenen vuoden, ja erityisesti viimeisen viiden vuoden, aikana valtaisan tärkeään asemaan televisio- ja elokuvarintamalla. Se todisti, että ihmiset ovat kyllä valmiita ....
OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta (18.8.2018 16:10)
Vaikka OnePlus 6 julkaisusta onkin vain vajaa kolme kuukautta, on jo seuraava malli tulossa. Veikkaukset ovat sen puolella, että lokakuussa julkaistaan OnePlus 6T, joka on OnePlussalle tyypilliseen ....
GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat (18.8.2018 09:28)
Nvidian on ensi viikolla määrä julkistaa uuden sukupolven näytönohjaimia ja VideoCardz.com-sivusto väittää tietävänsä ohjaimien tekniset tiedot. Ohjaimet esitellään maanantaina 20. elokuuta ....

Uutisarkisto