AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungille tulossa huippukova ensimmäinen neljännes, syy ei Galaxy S9:ssä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 5.4.2018 18:51

Samsungille tulossa huippukova ensimmäinen neljännes, syy ei Galaxy S9:ssä Samsungin Galaxy S9 -julkistus meni melkoisen hyvin, mutta korealaisyhtiön edellisestä neljännestuloksesta odotetaan huippuhyvää pääasiassa muista syistä. Reutersin tietojen mukaan erityisesti DRAM-tulos on ollut vahva.
Samsung julkistaa huomenna tulosvaroituksen, jonka arvioissa odotetaan peräti 46 prosentin kasvua liikevoitossa vuoden takaiseen. Galaxy S9:n arvioitu noin 9,3 miljoonan kappaleen myynti on vain pieni osa tästä odotetusta 13,7 miljardin dollarin liikevoitosta (n. 11,21 miljardia euroa).

Vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä Samsungin liikevoitto oli 8,8 miljardia dollaria eli nykykurssilla noin 7,2 miljardia euroa. Aivan Samsungin edeltävän vuosineljänneksen ennätyslukemiin, hieman yli 14 miljardiin dollariin ei kuitenkaan todennäköisesti päästä.

Reutersin analyytikoilta keräämien tietojen mukaan Samsung on onnistunut tuottamaan voittoa peräti 70 prosenttia jokaista dollaria kohden DRAM-markkinoilla, joka on pääsyy erittäin vahvaan vuoden ensimmäiseen neljännekseen. Muistipiirien kysyntä on ollut kovaa, joten tuotot ovat tietysti sen mukaisia maailman suurimmalla DRAM-valmistajalla.

Koko liikevoittopotista DRAM-valmistuksen osuus on yli 70 prosenttia eli noin 10 miljardia dollaria.

Analyytikot arvioivat, että ennakoitua heikompi Applen iPhone X:n myynti on vaikuttanut heikentävästi OLED-paneelien myyntiin. Apple on tilannut alkuvuodesta vain 60-65 prosenttia alunperin suunnitellusta määrästä, joka on merkittävin OLED-paneelien myyntiä heikentänyt seikka.

Samsungin neljännesraporttia odotetaan myöhemmin tässä kuussa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto