AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook-pomo Mark Zuckerberg kongressin eteen todistamaan

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 4.4.2018 19:34

Facebook-pomo Mark Zuckerberg kongressin eteen todistamaan

Kriisissä olevan sosiaalisen median jätin, Facebookin, toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kutsuttiin viime viikolla Yhdysvaltain kongressin eteen todistamaan. Tapaus koskee Cambridge Analytica -tapausta, jossa paljastui, että some-jätti on mahdollisesti jakanut yksityistä dataa luultua huolettomammin.
Kongressin energian ja kaupan komitean puheenjohtaja Greg Walden on julkistanut, että Zuckerberg saapuu komitean eteen kuluvan kuun 11. päivä aamu yhdeltätoista itärannikon aikaa. Tiedotteessa kerrotaan, että kuuleminen koskee Zuckerbergin yhtiön yksityisen tiedon käyttöä ja suojausta.

Komitean jäsenet Walden ja Frank Pallone kertovat lyhyessä lausunnossa, että kyseessä on tärkeä tilaisuus selvittää kuluttajien datasuojan tilannetta Facebookissa ja verkkopalveluissa yleisemmin. Komitea on tyytyväinen, että Zuckerberg suostui saapumaan todistamaan komitean edessä.
Facebookista on kohun jälkeen lähtenyt useita brändejä ja henkilöitä varsin julkisesti. Lisäksi yhtiö joutui tietojen mukaan lykkäämään tulevan tuotteen julkaisua.

Cambridge Analytica -vuodossa kyse on analytiikkayhtiöstä, jolle Facebook on väitetysti luovuttanut jopa 50 miljoonan käyttäjän henkilökohtaisia tietoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto