AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.4.2018 22:56

Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla Musiikkipalveluiden kuningas Spotify on tänään virallisesti listautunut pörssiin. Pitkään odotettua listautumista edelsi eilittäinen toimitusjohtaja Daniel Ekin blogijulkaisu, jossa pomo kiitteli työntekijöitään ja muistutti, että tästä se työ vasta alkaa.
Spotifyllä on ollut vuosien varrella iso vaikutus musiikin siirtymiseen muista medioista yhä enemmän suoratoiston pariin. Yhtiö sai erityisesti alkuvuosinaan enemmän kuin tarpeeksi lokaa niin artisteilta, aktivisteilta kuin levy-yhtiöiltäkin, mutta lopulta koko bisnes siirtyi Spotifyn mukana ja on jopa kasvanut pitkälti sen ansiosta.

Tällä hetkellä palvelulla on yli 160 miljoonaa tilaajaa, joista reilut 70 miljoonaa kuukausimaksua maksavia asiakkaita. Yhdysvalloissa tosin Apple haastaa tiukasti, vaikka maailmanlaajuisesti kilpailu käyttäjämäärissä ei ole lainkaan tiukkaa.

Maailman suosituin musiikin suoratoistopalvelu Spotify on tänään listaunut New Yorkin pörssiin (NYSE), jossa sen markkina-arvo nousi suoran listautumisen aikana aina lähelle 30 miljardia dollaria (n. 24,5 miljardia euroa). Spotify löytyy pörssistä tunnuksella SPOT.

NYSE asetti referenssihinnaksi 132 dollaria, mutta lopulta Spotify avattiin 165,90 dollarin osakehinnalla, josta se on tämän päivän aikana tippunut tasaisesti. Kirjoitushetkellä Spotify on tippunut juuri alle 150 dollarin, mutta markkina-arvo on edelleen noin 21 miljardissa eurossa.

Toimitusjohtaja Ek kertoi blogikirjoituksessaan erikoisesta ratkaisusta listautua suoraan pörssiin ilman listautumisantia. Daniel Ekin mukaan Spotify ei ole tavallinen yhtiö, joka soittaa New Yorkin pörssin kelloja ja antaa osaketta paisuttavia haastatteluja, vaan haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Videopelaaminen voi mennä yli -- Riippuvuus lisättiin tautiluokitukseen Videopelaaminen voi mennä yli -- Riippuvuus lisättiin tautiluokitukseen (19.6.2018 08:05)
Maailman terveysjärjestö WHO on lisännyt pakonomaisen videopelaamisen kansainväliseen tautiluokitukseen (ICD). Toisin sanoen videopeleihin addiktoituminen voi olla sairaus. Tautiluokituksen ....
Seuraavien iPhonien modeemien tuotanto käy jo täyttä häkää Seuraavien iPhonien modeemien tuotanto käy jo täyttä häkää (19.6.2018 06:56)
Intelin modeemiliiketoimintaa luotsaava Asha Keddy kertoo Nikkei Asia Review'lle, että uuden sukupolven XMM 7560 -modeemi on astunut massatuotantovaiheeseen. Näin ollen se olisi valmis Applen ....
Apple pelästyi itsestään ajavien autojen kolareita – Palkkasi entisen NASA-insinöörin Apple pelästyi itsestään ajavien autojen kolareita – Palkkasi entisen NASA-insinöörin (19.6.2018 06:31)
Applen itsestään ohjautuvia autoja kehittävä tutkimushanke on hakenut uutta suuntaa pariinkin eri otteeseen. Välillä siihen on rekrytoitu paljon henkilökuntaa ja toisaalta myös irtisanottu, ....
Google aloittaa yhteistyön kiinalaisen verkkokaupan kanssa – Jättimäinen sijoitus Google aloittaa yhteistyön kiinalaisen verkkokaupan kanssa – Jättimäinen sijoitus (18.6.2018 21:03)
Google on pysytellyt tämän vuosikymmenen melko tehokkaasti Kiinan markkinoiden ulkopuolella, mutta nyt yhtiö on tehnyt päänavauksen nopeasti keskiluokkaistuvaan maahan. Yhtiön hakupalvelut pysynevät ....
Microsoft tuo uusia työkaluja opettajilla – Osti videopalvelun Microsoft tuo uusia työkaluja opettajilla – Osti videopalvelun (18.6.2018 18:46)
Uuden teknologian hyödyntäminen opetuksessa on usein haastavaa tai saavutettavaan hyötyyn nähden liian työlästä. Esimerkiksi videoesitysten hyödyntäminen opetuksessa on saatettu kokea kankeaksi ....

Uutisarkisto