AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.4.2018 22:56

Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla Musiikkipalveluiden kuningas Spotify on tänään virallisesti listautunut pörssiin. Pitkään odotettua listautumista edelsi eilittäinen toimitusjohtaja Daniel Ekin blogijulkaisu, jossa pomo kiitteli työntekijöitään ja muistutti, että tästä se työ vasta alkaa.
Spotifyllä on ollut vuosien varrella iso vaikutus musiikin siirtymiseen muista medioista yhä enemmän suoratoiston pariin. Yhtiö sai erityisesti alkuvuosinaan enemmän kuin tarpeeksi lokaa niin artisteilta, aktivisteilta kuin levy-yhtiöiltäkin, mutta lopulta koko bisnes siirtyi Spotifyn mukana ja on jopa kasvanut pitkälti sen ansiosta.

Tällä hetkellä palvelulla on yli 160 miljoonaa tilaajaa, joista reilut 70 miljoonaa kuukausimaksua maksavia asiakkaita. Yhdysvalloissa tosin Apple haastaa tiukasti, vaikka maailmanlaajuisesti kilpailu käyttäjämäärissä ei ole lainkaan tiukkaa.

Maailman suosituin musiikin suoratoistopalvelu Spotify on tänään listaunut New Yorkin pörssiin (NYSE), jossa sen markkina-arvo nousi suoran listautumisen aikana aina lähelle 30 miljardia dollaria (n. 24,5 miljardia euroa). Spotify löytyy pörssistä tunnuksella SPOT.

NYSE asetti referenssihinnaksi 132 dollaria, mutta lopulta Spotify avattiin 165,90 dollarin osakehinnalla, josta se on tämän päivän aikana tippunut tasaisesti. Kirjoitushetkellä Spotify on tippunut juuri alle 150 dollarin, mutta markkina-arvo on edelleen noin 21 miljardissa eurossa.

Toimitusjohtaja Ek kertoi blogikirjoituksessaan erikoisesta ratkaisusta listautua suoraan pörssiin ilman listautumisantia. Daniel Ekin mukaan Spotify ei ole tavallinen yhtiö, joka soittaa New Yorkin pörssin kelloja ja antaa osaketta paisuttavia haastatteluja, vaan haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian (19.8.2018 08:30)
Pelien suosittua digitaalista kauppapaikkaa Steamiä ylläpitävä Valve paljasti viikonlopun aikana vahingossa kehitteillä olevan Steam.tv-verkkolähetyspalvelun. Julkiseksi mennyt palvelu otettiin ....
Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva (18.8.2018 20:49)
Älypuhelinmarkkinat ovat yksi maailman tiukiten kilpailluista aloista, jossa imagolla ja markkinoinnilla voi olla arvaamaton arvo. Samsungin, Googlen ja Applen välillä markkinoinnin hintalappu ....
Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos (18.8.2018 19:29)
Netflix on noussut viimeisen kymmenen vuoden, ja erityisesti viimeisen viiden vuoden, aikana valtaisan tärkeään asemaan televisio- ja elokuvarintamalla. Se todisti, että ihmiset ovat kyllä valmiita ....
OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta (18.8.2018 16:10)
Vaikka OnePlus 6 julkaisusta onkin vain vajaa kolme kuukautta, on jo seuraava malli tulossa. Veikkaukset ovat sen puolella, että lokakuussa julkaistaan OnePlus 6T, joka on OnePlussalle tyypilliseen ....
GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat (18.8.2018 09:28)
Nvidian on ensi viikolla määrä julkistaa uuden sukupolven näytönohjaimia ja VideoCardz.com-sivusto väittää tietävänsä ohjaimien tekniset tiedot. Ohjaimet esitellään maanantaina 20. elokuuta ....

Uutisarkisto