Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 3.4.2018 22:56

Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla Musiikkipalveluiden kuningas Spotify on tänään virallisesti listautunut pörssiin. Pitkään odotettua listautumista edelsi eilittäinen toimitusjohtaja Daniel Ekin blogijulkaisu, jossa pomo kiitteli työntekijöitään ja muistutti, että tästä se työ vasta alkaa.
Spotifyllä on ollut vuosien varrella iso vaikutus musiikin siirtymiseen muista medioista yhä enemmän suoratoiston pariin. Yhtiö sai erityisesti alkuvuosinaan enemmän kuin tarpeeksi lokaa niin artisteilta, aktivisteilta kuin levy-yhtiöiltäkin, mutta lopulta koko bisnes siirtyi Spotifyn mukana ja on jopa kasvanut pitkälti sen ansiosta.

Tällä hetkellä palvelulla on yli 160 miljoonaa tilaajaa, joista reilut 70 miljoonaa kuukausimaksua maksavia asiakkaita. Yhdysvalloissa tosin Apple haastaa tiukasti, vaikka maailmanlaajuisesti kilpailu käyttäjämäärissä ei ole lainkaan tiukkaa.

Maailman suosituin musiikin suoratoistopalvelu Spotify on tänään listaunut New Yorkin pörssiin (NYSE), jossa sen markkina-arvo nousi suoran listautumisen aikana aina lähelle 30 miljardia dollaria (n. 24,5 miljardia euroa). Spotify löytyy pörssistä tunnuksella SPOT.NYSE asetti referenssihinnaksi 132 dollaria, mutta lopulta Spotify avattiin 165,90 dollarin osakehinnalla, josta se on tämän päivän aikana tippunut tasaisesti. Kirjoitushetkellä Spotify on tippunut juuri alle 150 dollarin, mutta markkina-arvo on edelleen noin 21 miljardissa eurossa.

Toimitusjohtaja Ek kertoi blogikirjoituksessaan erikoisesta ratkaisusta listautua suoraan pörssiin ilman listautumisantia. Daniel Ekin mukaan Spotify ei ole tavallinen yhtiö, joka soittaa New Yorkin pörssin kelloja ja antaa osaketta paisuttavia haastatteluja, vaan haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa Päivän diili: Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa (18.10.2019 18:02)
Sennheiser CX 6.00 -Bluetooth-nappikuulokkeet nyt vain 49 euroa, kun normaalisti näitä kuulokkeita myydään 77 eurolla. Tarjous löytyy Verkkokauppa.comilta sekä Powerilta, joiden valikoimissa ....
MSI:lta kaksi uutta sisällöntuottajille suunnattua kannettavaa tietokonetta MSI:lta kaksi uutta sisällöntuottajille suunnattua kannettavaa tietokonetta (18.10.2019 16:22)
MSI esitteli kaksi sisällöntuottajille tarkoitettua kannettavaa tietokonetta. Kannettavat ovat nimeltään Creator 15M ja Creator 17M. Molemmat kannettavat sisältävät varsin tehokkaat komponentit, ....
WhatsApp-puheluista joutuu maksamaan Libanonissa – Suomeenkin maksua kaavailtiin WhatsApp-puheluista joutuu maksamaan Libanonissa – Suomeenkin maksua kaavailtiin (18.10.2019 06:20)
Verkkoneutraliteetti on ollut Suomessakin pariin otteeseen iso puheenaihe viimeisen 10 vuoden aikana. Asia nousi esiin vuosikymmenen alussa Skype-veron muodossa, kun operaattorit esittivät halustaan ....
Outo tilanne – Google tarjoaa rajatonta ja ilmaista tallennustilaa iPhone-käyttäjille Outo tilanne – Google tarjoaa rajatonta ja ilmaista tallennustilaa iPhone-käyttäjille (18.10.2019 06:06)
Google on tarjonnut Pixel-puhelimien ostajille avokätisesti rajatonta ja ilmaista pilvitallennustilaa valokuvien ja videoiden säilömiseksi. Uusimman Pixel 4 -puhelimen kohdalla tämä tarjous ....
Vertailussa Pixel 4 vs Pixel 3: Mikä muuttui? Vertailussa Pixel 4 vs Pixel 3: Mikä muuttui? (17.10.2019 19:49)
Google esitteli tällä viikolla uudet Pixel 4 -puhelimet, jotka saapuivat odotetusti jälleen kahdessa eri kokoluokassa. Tässä jutussa vertailemme laitteista pienempiä "perusmalleja". Hakujätin ....

Uutisarkisto