Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 3.4.2018 22:56

Spotify listautui New Yorkin pörssiin liki 25 miljardin arvolla Musiikkipalveluiden kuningas Spotify on tänään virallisesti listautunut pörssiin. Pitkään odotettua listautumista edelsi eilittäinen toimitusjohtaja Daniel Ekin blogijulkaisu, jossa pomo kiitteli työntekijöitään ja muistutti, että tästä se työ vasta alkaa.
Spotifyllä on ollut vuosien varrella iso vaikutus musiikin siirtymiseen muista medioista yhä enemmän suoratoiston pariin. Yhtiö sai erityisesti alkuvuosinaan enemmän kuin tarpeeksi lokaa niin artisteilta, aktivisteilta kuin levy-yhtiöiltäkin, mutta lopulta koko bisnes siirtyi Spotifyn mukana ja on jopa kasvanut pitkälti sen ansiosta.

Tällä hetkellä palvelulla on yli 160 miljoonaa tilaajaa, joista reilut 70 miljoonaa kuukausimaksua maksavia asiakkaita. Yhdysvalloissa tosin Apple haastaa tiukasti, vaikka maailmanlaajuisesti kilpailu käyttäjämäärissä ei ole lainkaan tiukkaa.

Maailman suosituin musiikin suoratoistopalvelu Spotify on tänään listaunut New Yorkin pörssiin (NYSE), jossa sen markkina-arvo nousi suoran listautumisen aikana aina lähelle 30 miljardia dollaria (n. 24,5 miljardia euroa). Spotify löytyy pörssistä tunnuksella SPOT.

NYSE asetti referenssihinnaksi 132 dollaria, mutta lopulta Spotify avattiin 165,90 dollarin osakehinnalla, josta se on tämän päivän aikana tippunut tasaisesti. Kirjoitushetkellä Spotify on tippunut juuri alle 150 dollarin, mutta markkina-arvo on edelleen noin 21 miljardissa eurossa.

Toimitusjohtaja Ek kertoi blogikirjoituksessaan erikoisesta ratkaisusta listautua suoraan pörssiin ilman listautumisantia. Daniel Ekin mukaan Spotify ei ole tavallinen yhtiö, joka soittaa New Yorkin pörssin kelloja ja antaa osaketta paisuttavia haastatteluja, vaan haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Corsair julkaisi 99 euron langattoman K57 RGB pelinäppäimistön Slipstream-teknologialla Corsair julkaisi 99 euron langattoman K57 RGB pelinäppäimistön Slipstream-teknologialla (21.8.2019 14:14)
Corsair julkaisi uuden K57 RGB Wireless pelinäppäimistön Gamescom-messuilla. Uusi näppäimistö on siis langaton ja sisältää paremman RGB-valaistuksen. Corsair esitteli myös uuden Elgato 4K60 ....
Luksus tekee paluun? Apple Watchista tulossa titaaniset ja keraamiset vaihtoehdot Luksus tekee paluun? Apple Watchista tulossa titaaniset ja keraamiset vaihtoehdot (21.8.2019 10:14)
Viime vuonna Applen älykellomallisto kaventui kun valikoimista poistuivat kalliit Edition-kellot. Tämä mallisto saattaa kuitenkin olla tulossa takaisin tänä vuonna, sillä watchOS 6:n uudesta ....
EU tutkii Facebookin toimet – Syynissä uusi Libra-valuutta EU tutkii Facebookin toimet – Syynissä uusi Libra-valuutta (21.8.2019 09:59)
Facebook paljasti kesäkuun puolivälin jälkeen oman Libra-virtuaalivaluutan, jonka tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa rahansiirtämistä. Se ei varsinaisesti kilpaile valtiollisten valuuttojen ....
Applen oma luottokortti tuli saataville – Saat ostosten hinnasta osan takaisin Applen oma luottokortti tuli saataville – Saat ostosten hinnasta osan takaisin (21.8.2019 08:11)
Applen visio maailman elintason parantamisesta on vienyt sen älypuhelimista terveyspalveluihin ja tänä keväänä yhtiö laajeni jo syvemmälle ihmisten arkeen, kun Apple esitteli oman Apple Card -luottokortin. ....
Dell esitteli uusia Alienware-brändillä varustettuja hiiriä ja näppäimistöjä Dell esitteli uusia Alienware-brändillä varustettuja hiiriä ja näppäimistöjä (20.8.2019 19:08)
Dell esitteli Gamescom-messujen yhteydessä kaksi uutta pelinäppäimistöä ja kolme uutta pelihiirtä, jotka ovat varustettu Alienware-brändillä. Dell esitteli myös uusia pelinäyttöjä, joista mielenkiintoisin ....

Uutisarkisto