AfterDawn: IT-alan uutiset

Google uusii Cast-ominaisuutta: Helpottaa tiedostojen toistoa

Kirjoittaja AfterDawn @ 28.3.2018 20:51

Google uusii Cast-ominaisuutta: Helpottaa tiedostojen toistoa Googlen Chromecast ja sen myötä yleistynyt Cast-ominaisuus on omiaan videosisällön lähettämisessä. Chromecastiin saa napinpainalluksella sisältöä niin Netflixistä kuin suoraan Chrome-selaimestakin, mutta aivan täydellinen se ei ole.
Videotiedostojen toistoon Chromecast-laitteella tällä hetkellä paras ratkaisu on todennäköisesti Videostream-sovellus, joka onkin melkoisen etevä. Videotiedostot saa, ainakin osittain, toistumaan myös pelkällä Chrome-selaimella, kun avaa tiedoston Chromella ja sen jälkeen valitsee Cast-valinnan selaimen valikosta.

Ratkaisu ei ole kuitenkaan kummassakaan tapauksessa missään nimessä täydellinen, ja sen tietää myös Google. Niinpä selaimen tulevassa versiossa Google tuo tiedoston Cast-toiston suoraan valikkoon. Tällä hetkellä beetavaiheessa olevassa versiossa valikosta löytyy välilehden (Cast tab) ja työpöydän toiston (Cast desktop) lisäksi myös tiedoston toisto (Cast file).

Googlen François Beaufort paljasti asian Google+:ssa oheisen kuvan kanssa. Toiminto toimii sekä video- että äänitiedostoilla, mutta Beaufort ei paljasta tarkemmin tiedostotukea tässä vaiheessa.

Ominaisuuden saa jo nyt toimimaan beetaversiossa Beaufortin neuvoilla.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto