AfterDawn: IT-alan uutiset

Google uusii Cast-ominaisuutta: Helpottaa tiedostojen toistoa

Kirjoittaja AfterDawn @ 28.3.2018 20:51

Google uusii Cast-ominaisuutta: Helpottaa tiedostojen toistoa Googlen Chromecast ja sen myötä yleistynyt Cast-ominaisuus on omiaan videosisällön lähettämisessä. Chromecastiin saa napinpainalluksella sisältöä niin Netflixistä kuin suoraan Chrome-selaimestakin, mutta aivan täydellinen se ei ole.
Videotiedostojen toistoon Chromecast-laitteella tällä hetkellä paras ratkaisu on todennäköisesti Videostream-sovellus, joka onkin melkoisen etevä. Videotiedostot saa, ainakin osittain, toistumaan myös pelkällä Chrome-selaimella, kun avaa tiedoston Chromella ja sen jälkeen valitsee Cast-valinnan selaimen valikosta.

Ratkaisu ei ole kuitenkaan kummassakaan tapauksessa missään nimessä täydellinen, ja sen tietää myös Google. Niinpä selaimen tulevassa versiossa Google tuo tiedoston Cast-toiston suoraan valikkoon. Tällä hetkellä beetavaiheessa olevassa versiossa valikosta löytyy välilehden (Cast tab) ja työpöydän toiston (Cast desktop) lisäksi myös tiedoston toisto (Cast file).

Googlen François Beaufort paljasti asian Google+:ssa oheisen kuvan kanssa. Toiminto toimii sekä video- että äänitiedostoilla, mutta Beaufort ei paljasta tarkemmin tiedostotukea tässä vaiheessa.
Ominaisuuden saa jo nyt toimimaan beetaversiossa Beaufortin neuvoilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto