AfterDawn: IT-alan uutiset

Estä Facebookin kyttäys – Firefoxin uusi laajennos pistää stopin Facebookille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.3.2018 10:12

Estä Facebookin kyttäys – Firefoxin uusi laajennos pistää stopin Facebookille Facebook on joutunut keskelle melkoista yksityisyydensuojakohua, mikä on tietysti saanut ihmiset (jälleen kerran) miettimään, mitä kaikkea tietoa he jakavat maailman suurimmalle yhteisöpalvelulle.
Facebook seuraa toimintaasi yhteisöpalvelun sisällä, mutta kaiken näkevän silmän katse ulottuu myös sen ulkopuoliseen selaustottumuksiin. Facebook nimittäin tietää keksitiedostojen ansiosta millä sivustoilla olet käynyt ja osaa kohdentaa mainoksia niiden pohjalta. Mobiilissa tiedonkeruun mahdollisuudet ovat vieläkin kattavammat, sillä puhelimia käytetään monipuolisemmin viestintään.

Mozillalla on otettu käyttöön yksityisyydensuojaa kunnioittava strategia ja Firefoxista halutaan tehdä go-to-valinta jos haluat selaimen, joka ei seuraa sinun tekemisiä verkossa. Niinpä Mozilla on julkaissut Firefox-käyttäjille Facebook Container -nimisen laajennoksen, jonka asentamisen jälkeen Firefox estää Facebookia seuraamasta sinua yhteisöpalvelun ulkopuolisilla sivustoilla – paitsi jos tykkäät tai jaat jotakin sisältöä Facebook-painikkeiden kautta.
Facebook Container -laajennoksen saa ladattua Firefoxin sovelluskaupasta. Jos haluat siirtyä Firefoxin käyttäjäksi, niin Firefoxin voit ladata Download.fi-palvelusta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto