AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekno-sektorin konsolidaatio jatkuu – Nyt myytiin Belkin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.3.2018 08:16

Tekno-sektorin konsolidaatio jatkuu – Nyt myytiin Belkin

Yhdysvaltalainen Belkin International on tullut kaikille – tai ainakin hyvin monille – tutuksi Bluetooth-pohjaisista laitteista. Nyt tämän yhtiön on ostanut maailman suurin elektroniikkavalmistaja Foxconnin tytäryhtiö, FIT Hon Teng.
Kauppahinnaksi kerrotaan 866 miljoonaa dollaria. Belkinillä on yli 700 patenttia, joista useimmat liittyvät langattomaan viestintään ja tiedonsiirtoon. Kaupan myötä patentit siirtyvät Foxconnin tytäryhtiölle ja sitä myöten vankistavat Foxconnin asemaa johtavana sopimusvalmistajana. Belkinin hallussa on muutakin Foxconnia kiinnostavia omaisuuseriä: Linksys- ja Wemo-brändit.

Foxconnin tavoitteena on Belkin-kauppojen pohjalta laajentaa älykotilaitteistojen tuotantoa sekä kehitystä. Kauppa vaatii vielä yhdysvaltalaisten viranomaisten hyväksynnän, mikä ei nykyisessä kauppasotaa enteilevässä ilmastossa ole täysin itsestään selvä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto