AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflixin elokuvat kiellettiin Cannesista – Festivaaleihin pääsee vain yhdellä ehdolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.3.2018 08:51 Kommentteja (1)

Netflixin elokuvat kiellettiin Cannesista – Festivaaleihin pääsee vain yhdellä ehdolla Cannesin elokuvafestivaalit pidetään toukokuun puolivälin paikkeilla ja elokuvapiireissä jännitetään jo ehdokasasetteluita sekä Palme d'Or -pystin voittajia. Netflixin tuottamia elokuvia festivaaleilla ei kuitenkaan nähdä.
Festivaalien taiteellisen johtajan Thierry Fremaux'n mukaan Netflixin elokuvat eivät tule pääsemään festivaaleille, koska suoratoistopalvelu ei suostu esittämään tuotantojaan elokuvateattereissa. Ranskassa elokuvateatterikulttuuri on arvossa arvaamattomassa, minkä takia vanhoja esitysmedioita suositaan festivaalien ehdokasvalinnoissakin.

Viime vuonna Netflixissä esitetyt The Meyerowitz Stories- ja Okja-elokuvat hyväksyttiin Cannesiin, mikä herätti paljon närää elokuvapiireissä. Erityisesti Ranskan elokuvateollisuus ärsyyntyi ehdokkuuksista. Fremaux'n mukaan viime vuonna linjaan tehtiin poikkeus, koska festivaaleja haluttiin uudistaa ja Netflixiä haluttiin kannustaa siirtymään teatterijakeluun. Se ei kuitenkaan onnistunut ja Cannesissakin siirryttiin perinteisiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

126.3.2018 14:58

Viime vuonna Netflix yritti saada väliaikaisen luvan esittää Ranskassa kahta elokuvaa viikon ajan elokuvateattereissa (täyttääkseen Cannesin vaatiman ehdon elokuvateatteri esitykseen liittyen). Tämä ei tuottanut tulosta Ranskan tiukkojen määräyksien vuoksi.

Jää nähtäväksi miten nykyiset ja tulevat suuret julkaisualustat (Netflix, Amazon, Apple) tulevat muuttamaan Cannesin ehtoja tulevaisuudessa.

Nyt tunnetut termit TV-elokuva ja DTV ovat hieman harhaanjohtavat nimikkeet näille uusien jakelualustojen elokuville. Heidän elokuvat voivat olla budjetin puolesta yhtä suuria kuin elokuvateatterissa esiteltävienkin elokuvien.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2018 @ 15:05

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto