Netflixin elokuvat kiellettiin Cannesista – Festivaaleihin pääsee vain yhdellä ehdolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.3.2018 08:51 Kommentteja (1)

Netflixin elokuvat kiellettiin Cannesista – Festivaaleihin pääsee vain yhdellä ehdolla Cannesin elokuvafestivaalit pidetään toukokuun puolivälin paikkeilla ja elokuvapiireissä jännitetään jo ehdokasasetteluita sekä Palme d'Or -pystin voittajia. Netflixin tuottamia elokuvia festivaaleilla ei kuitenkaan nähdä.
Festivaalien taiteellisen johtajan Thierry Fremaux'n mukaan Netflixin elokuvat eivät tule pääsemään festivaaleille, koska suoratoistopalvelu ei suostu esittämään tuotantojaan elokuvateattereissa. Ranskassa elokuvateatterikulttuuri on arvossa arvaamattomassa, minkä takia vanhoja esitysmedioita suositaan festivaalien ehdokasvalinnoissakin.

Viime vuonna Netflixissä esitetyt The Meyerowitz Stories- ja Okja-elokuvat hyväksyttiin Cannesiin, mikä herätti paljon närää elokuvapiireissä. Erityisesti Ranskan elokuvateollisuus ärsyyntyi ehdokkuuksista. Fremaux'n mukaan viime vuonna linjaan tehtiin poikkeus, koska festivaaleja haluttiin uudistaa ja Netflixiä haluttiin kannustaa siirtymään teatterijakeluun. Se ei kuitenkaan onnistunut ja Cannesissakin siirryttiin perinteisiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

126.3.2018 14:58

Viime vuonna Netflix yritti saada väliaikaisen luvan esittää Ranskassa kahta elokuvaa viikon ajan elokuvateattereissa (täyttääkseen Cannesin vaatiman ehdon elokuvateatteri esitykseen liittyen). Tämä ei tuottanut tulosta Ranskan tiukkojen määräyksien vuoksi.

Jää nähtäväksi miten nykyiset ja tulevat suuret julkaisualustat (Netflix, Amazon, Apple) tulevat muuttamaan Cannesin ehtoja tulevaisuudessa.

Nyt tunnetut termit TV-elokuva ja DTV ovat hieman harhaanjohtavat nimikkeet näille uusien jakelualustojen elokuville. Heidän elokuvat voivat olla budjetin puolesta yhtä suuria kuin elokuvateatterissa esiteltävienkin elokuvien.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2018 @ 15:05

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto