Netflixin elokuvat kiellettiin Cannesista – Festivaaleihin pääsee vain yhdellä ehdolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.3.2018 08:51 Kommentteja (1)

Netflixin elokuvat kiellettiin Cannesista – Festivaaleihin pääsee vain yhdellä ehdolla Cannesin elokuvafestivaalit pidetään toukokuun puolivälin paikkeilla ja elokuvapiireissä jännitetään jo ehdokasasetteluita sekä Palme d'Or -pystin voittajia. Netflixin tuottamia elokuvia festivaaleilla ei kuitenkaan nähdä.
Festivaalien taiteellisen johtajan Thierry Fremaux'n mukaan Netflixin elokuvat eivät tule pääsemään festivaaleille, koska suoratoistopalvelu ei suostu esittämään tuotantojaan elokuvateattereissa. Ranskassa elokuvateatterikulttuuri on arvossa arvaamattomassa, minkä takia vanhoja esitysmedioita suositaan festivaalien ehdokasvalinnoissakin.

Viime vuonna Netflixissä esitetyt The Meyerowitz Stories- ja Okja-elokuvat hyväksyttiin Cannesiin, mikä herätti paljon närää elokuvapiireissä. Erityisesti Ranskan elokuvateollisuus ärsyyntyi ehdokkuuksista. Fremaux'n mukaan viime vuonna linjaan tehtiin poikkeus, koska festivaaleja haluttiin uudistaa ja Netflixiä haluttiin kannustaa siirtymään teatterijakeluun. Se ei kuitenkaan onnistunut ja Cannesissakin siirryttiin perinteisiin.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

126.3.2018 14:58

Viime vuonna Netflix yritti saada väliaikaisen luvan esittää Ranskassa kahta elokuvaa viikon ajan elokuvateattereissa (täyttääkseen Cannesin vaatiman ehdon elokuvateatteri esitykseen liittyen). Tämä ei tuottanut tulosta Ranskan tiukkojen määräyksien vuoksi.

Jää nähtäväksi miten nykyiset ja tulevat suuret julkaisualustat (Netflix, Amazon, Apple) tulevat muuttamaan Cannesin ehtoja tulevaisuudessa.

Nyt tunnetut termit TV-elokuva ja DTV ovat hieman harhaanjohtavat nimikkeet näille uusien jakelualustojen elokuville. Heidän elokuvat voivat olla budjetin puolesta yhtä suuria kuin elokuvateatterissa esiteltävienkin elokuvien.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2018 @ 15:05

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä (19.9.2019 05:54)
Video on tietolähteenä erinomainen, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa ja yksi kuvakin on tunnetusti parempi kuin tuhat sanaa. Tiedon hakeminen videoista on kuitenkin hyvin haastavaa, ....
OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää (19.9.2019 05:38)
Kaikki hyvä vuotaa kyllä aikanaan ja näin on totisesti käynyt OnePlus 7T:lle, joka on tarkoitus esitellä maailmalle 26. syyskuuta. Jo entuudestaan me tiedämme puhelimen tekniset ominaisuudet. ....
Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
2 kommenttia
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
1 kommentti
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....

Uutisarkisto