AfterDawn: IT-alan uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.3.2018 11:36

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa seuraavassa versiossa (v66) automaattisesti toistuvien videoiden käynnistymisen.
Poikkeuksiakin tähän ehdottomaan sääntöön on olemassa. Videot lähtevät nimittäin toistumaan mikäli ne ovat oletuksena äänettömällä. Video käynnistyy myös jos käyttäjä on aiemmin osoittanut mielenkiintoa sivustolla esitettävään sisältöön.

Ominaisuuden piti alun perin olla osa tammikuussa julkaistua Chrome v64:ää, mutta syystä tai toisesta ominaisuutta ei haluttu vielä tuolloin aktivoida. Sen sijaan Chrome-käyttäjille tarjottiin käsivalinta laittaa äänttömälle ärsyttäväksi koettuja sivustoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto