AfterDawn: IT-alan uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.3.2018 10:25 Kommentteja (2)

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla

Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen liikenteen joukossa toistaiseksi.
Toyotan mukaan se pelkää Uberin kohtaaman onnettomuuden aiheuttavan sen ajoneuvojen kuljettajissa tunteisiin, mikä ei välttämättä ole eduksi järjestelmän testaamiselle. Toyota ei kertonut kuinka pitkäksi aikaa se aikoo keskeyttää testauksen tai aikooko se analysoida testaamaansa teknologiaa uudessa valossa onnettomuuden jälkeen.

Arizonassa Uberin itsestään ajava ajoneuvo (Volvo XC90) törmäsi jalankulkijaan, joka menehtyi vammoihinsa myöhemmin sairaalassa. Paikallisen poliisin mukaan se ei kuitenkaan usko, että syy olisi ajoneuvon ohjaamiseen käytetyssä teknologiassa.
Googlen Waymo-yhtiön tarkoituksena on lanseerata myöhemmin tänä vuonna itsestään ajavien autojen varassa toimiva kuljetuspalvelu Arizonassa. Jää nähtäväksi muuttuvatko suunnitelmat Uber-onnettomuuden vuoksi. Waymo on syyttänyt Uberia teknologiavarkaudesta. Financial Times uutisoi hiljattain Applen kasvattaneen itsestään ajavien autojen määrää entisestään. IT-jätillä on lupa ajattaa Kaliforniassa jo 45 ajoneuvoa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

121.3.2018 10:58

Lainaus:
Toyotan mukaan se pelkää Uberin kohtaaman onnettomuuden aiheuttavan sen ajoneuvojen kuljettajissa tunteisiin,

Autolla ei itsessään ole tunteissa, joten siihen ei voi vaikuttaa, kuten kuljettaja tunteet, kuten esittämisen halu. Väittäisin itsestään ajavia autoja yhä turvallisemmiksi optimaalisissa olosuhteissa kuin kuljettajia.

221.3.2018 16:04

Kyseinen henkilö oli kuulemma vetänyt kamikazet puskista suoraan eteen, olisi ihmiskuskikin törmännyt kun tulee ne fysiikan lait eteen (massa).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.3.2018 @ 16:05

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto