AfterDawn: IT-alan uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.3.2018 10:25 Kommentteja (2)

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen liikenteen joukossa toistaiseksi.
Toyotan mukaan se pelkää Uberin kohtaaman onnettomuuden aiheuttavan sen ajoneuvojen kuljettajissa tunteisiin, mikä ei välttämättä ole eduksi järjestelmän testaamiselle. Toyota ei kertonut kuinka pitkäksi aikaa se aikoo keskeyttää testauksen tai aikooko se analysoida testaamaansa teknologiaa uudessa valossa onnettomuuden jälkeen.

Arizonassa Uberin itsestään ajava ajoneuvo (Volvo XC90) törmäsi jalankulkijaan, joka menehtyi vammoihinsa myöhemmin sairaalassa. Paikallisen poliisin mukaan se ei kuitenkaan usko, että syy olisi ajoneuvon ohjaamiseen käytetyssä teknologiassa.

Googlen Waymo-yhtiön tarkoituksena on lanseerata myöhemmin tänä vuonna itsestään ajavien autojen varassa toimiva kuljetuspalvelu Arizonassa. Jää nähtäväksi muuttuvatko suunnitelmat Uber-onnettomuuden vuoksi. Waymo on syyttänyt Uberia teknologiavarkaudesta. Financial Times uutisoi hiljattain Applen kasvattaneen itsestään ajavien autojen määrää entisestään. IT-jätillä on lupa ajattaa Kaliforniassa jo 45 ajoneuvoa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

2 kommenttia

121.3.2018 10:58

Lainaus:
Toyotan mukaan se pelkää Uberin kohtaaman onnettomuuden aiheuttavan sen ajoneuvojen kuljettajissa tunteisiin,

Autolla ei itsessään ole tunteissa, joten siihen ei voi vaikuttaa, kuten kuljettaja tunteet, kuten esittämisen halu. Väittäisin itsestään ajavia autoja yhä turvallisemmiksi optimaalisissa olosuhteissa kuin kuljettajia.

221.3.2018 16:04

Kyseinen henkilö oli kuulemma vetänyt kamikazet puskista suoraan eteen, olisi ihmiskuskikin törmännyt kun tulee ne fysiikan lait eteen (massa).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.3.2018 @ 16:05

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian (19.8.2018 08:30)
Pelien suosittua digitaalista kauppapaikkaa Steamiä ylläpitävä Valve paljasti viikonlopun aikana vahingossa kehitteillä olevan Steam.tv-verkkolähetyspalvelun. Julkiseksi mennyt palvelu otettiin ....
Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva (18.8.2018 20:49)
Älypuhelinmarkkinat ovat yksi maailman tiukiten kilpailluista aloista, jossa imagolla ja markkinoinnilla voi olla arvaamaton arvo. Samsungin, Googlen ja Applen välillä markkinoinnin hintalappu ....
Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos (18.8.2018 19:29)
Netflix on noussut viimeisen kymmenen vuoden, ja erityisesti viimeisen viiden vuoden, aikana valtaisan tärkeään asemaan televisio- ja elokuvarintamalla. Se todisti, että ihmiset ovat kyllä valmiita ....
OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta (18.8.2018 16:10)
Vaikka OnePlus 6 julkaisusta onkin vain vajaa kolme kuukautta, on jo seuraava malli tulossa. Veikkaukset ovat sen puolella, että lokakuussa julkaistaan OnePlus 6T, joka on OnePlussalle tyypilliseen ....
GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat (18.8.2018 09:28)
Nvidian on ensi viikolla määrä julkistaa uuden sukupolven näytönohjaimia ja VideoCardz.com-sivusto väittää tietävänsä ohjaimien tekniset tiedot. Ohjaimet esitellään maanantaina 20. elokuuta ....

Uutisarkisto