AfterDawn: IT-alan uutiset

Japani rankaisee bitcoinpörssejä – Määräsi kahta keskeyttämään toiminnan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.3.2018 11:20

Japani rankaisee bitcoinpörssejä – Määräsi kahta keskeyttämään toiminnan Japanin finanssivalvonta on rankaissut seitsemää maassa toimivaa virtuaalivaluuttapörssiä puutteellisen riskienhallinnan takia. Viranomaiset ovat kiristäneet virtuaalivaluuttamarkkinoiden sääntelyä tämän vuoden alussa ilmi tulleen 530 miljoonan dollarin arvoisen kavalluksen takia.
Osa pörsseistä selvisi pelkällä huomautuksella – Coincheckille se oli järjestyksessään jo toinen viime vuoden tammikuussa tapahtuneen kavalluksen jälkeen. Myös GMO Coin -niminen pörssi sai viranomaisilta huomautuksen puutteellisesta sisäisestä valvonnasta. Järeämpiin kurinpitotoimiin ryhdyttiin Bit Stationia ja FSHO:ta vastaan, joiden toiminta määrättiin keskeytettäväksi kuukauden ajaksi.

Japani on noussut virtuaalivaluuttamarkkinoilla keskiöön erityisesti ongelmien suhteen. Esimerkiksi konkurssiin ajautunut bitcoinpörssi Mt. Gox operoi juuri Japanissa. Monet palvelun käyttäjät menettivät rahojaan palvelun konkurssin takia. Edellä mainitusta Coinchekistäkin kavallettiin vuosi sitten yli 500 miljoonaa dollaria. Ongelmat ovat johtaneet tarkempaan viranomaisvalvontaan ja sääntelyyn.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto