Netflix ei aio kopioida kilpailijoita – Ei ole kiinnostunut urheilusta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.3.2018 12:48

Netflix ei aio kopioida kilpailijoita – Ei ole kiinnostunut urheilusta Netflix voitti tänä vuonna historiansa ensimmäisen Oscar-palkinnon Venäjän doping-skandaalia käsittelevällä Icarus-dokumentillaan. Voiton jälkeen yhtiö järjesti lehdistötilaisuuden, jossa se kuvailee näkemyksiään suoratoistosta ja omasta strategiastaan.
Tilaisuudessa Netflix alleviivasi applemaista ideologiaa: maailmassa on paljon mahdollisuuksia ja asioita joita yhtiö voisi ryhtyä tekemään, mutta Netflixin on turha yrittää tehdä kaikkea, vaan sen on fiksumpaa keskittyä vain muutamaan asiaan ja tehdä ne asiat kunnolla. Yhtiön toimitusjohtajan, Reed Hastingsin, mielestä kaikkein vähiten Netflixin kannattaa ryhtyä kopioimaan kilpailijoiden tekemisiä.

Näin ollen televisiolähetyksiä tai urheilua Netflixiin ei ole tulossa. Esimerkiksi Amazon on alkanut haalia itselleen oikeuksia urheilulähetyksiin. Suomessakin Viaplay kilpailee Netflixiä vastaan muun muassa urheilun avulla.

Netflix on kohtaamassa kiristyvää kilpailua, sillä Disneyn on määrä julkaista ensi vuonna oma suoratoistopalvelu. Näin ollen Netflix menettää todennäköisesti oikeuden Disneyn sisältöjen esittämiseen. Netflix ei kuitenkaan usko Disneyn olevan uhka sille – suurempana uhkana hän pitää sitä, että yhtiö alkaa löysäillä ja tuudittautua hyvään oloon. Näin kilpailijoille syntyy mahdollisuus iskeä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tämän takia alkuperäinen USB-johto sopi vain yhdessä asennossa Tämän takia alkuperäinen USB-johto sopi vain yhdessä asennossa (26.6.2019 06:07)
USB on kaikille tuttu liitin, jolla saa liitettyä laitteen kuin laitteen tietokoneeseen kiinni. Vuonna 1996 valmistuneissa teknisissä tiedoissa oli kuitenkin yksityiskohta, joka on saanut ihmiset ....
Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen Apple osti itsestään ajavia autoja kehittäneen yrityksen (26.6.2019 05:48)
Apple on ostanut aiemmin kiertäneiden huhujen mukaisesti Drive.ai-tekoäly-yrityksen, joka kehittää itsestään ajavat autot mahdollistavaa järjestelmää. Drive.ai on yrityksenä varsin nuori, sillä ....
Suomalaiset innostuivat eSIMistä – Myyntiä laajennetaan koko Suomeen Suomalaiset innostuivat eSIMistä – Myyntiä laajennetaan koko Suomeen (25.6.2019 17:43)
DNA aloitti eSIM-liittymien myynnin Helsingin Kampissa sijaitsevassa liikkeessään toukokuun 28. päivänä. Operaattori lupasi tarkastella myynnin laajentamista uudelleen kysynnän mukaan. Kysyntä ....
Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....

Uutisarkisto