Samsung esitteli uudet televisiomallit, joissa uutta taustavalotekniikkaa ja designratkaisuja

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 7.3.2018 18:00 Kommentteja (1)

Samsung esitteli uudet televisiomallit, joissa uutta taustavalotekniikkaa ja designratkaisuja Samsung on tänään Yhdysvalloissa esitellyt uusia televisiomalleja, jotka uudistavat yhtiön televisiomalliston vuodelle 2018. Uudet televisiot voi jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: QLED-mallit, Premium UHD -mallit sekä uudet Ultra Large -mallit.
Jälkimmäisenä mainittu kategoria on melko yksinkertainen: Samsung on alkanut panostaa enemmän yli 75 tuumaisiin televisioihin, jotka tarjoavat todellisen kotiteatterielämyksen. Näitä malleja käytetään myös usein kaupallisiin tarkoituksiin.

Samsungin viime vuosien tärkein televisiobrändi on kuitenkin ollut QLED-tekniikkaa (Quantum LED), tarjoavat Q-sarjan televisiot. Uusia Q-sarjalaisia esiteltiinkin tietysti myös tänä vuonna.

Tämän vuoden malleissa uutta ovat muun muassa kuvalaatua parantavat Carbon Mesh -rakenne sekä Direct Full Array -taustavalotekniikka, joka tarkoittaa koko paneelin taustavalaistusta. Valaistus on siis tasaista ja tarjoaa tarkemman taustavalon ja himmennyksen, ja Carbon Mesh -rakenteen takia valo ei pääse vuotamaan muihin pikseleihin.

Uusista liitäntäratkaisuista huolehtii puolestaan nk. One Invisible Connection, jonka avulla muut kaapelit saa piiloon One Connect Box -ratkaisuun.

Vaikka kuvanlaatu ja yleisemmin tekniikka on monille se tärkein aspekti uudessa televisiossa, niin Samsungin mukaan enevissä määrin kuluttajat haluavat myös laadukasta muotoilua ja parempia designratkaisuja.

Uusi Ambient Mode -kuvatila tarjoaa esimerkiksi uutisia tai säätietoja, kun televisio ei ole perinteisessä käytössä. Tämän lisäksi taustalla olevan seinän värin tai kuvion saa heijastettua televisionäytölle, jolloin se sulautuu ympäristöön.

Uudet televisiot tukevat myös Samsungin Smart Things -alustaa, joka mahdollistaa esimerkiksi suoratoistopalveluiden tunnusten synkronoinnin automaattisesti älytelevision sovelluksiin omasta puhelimesta.Uusia malleja tulee toistakymmentä, joihin lukeutuu niin perinteisiä kuin kaareviakin malleja. Huippumalli on Q9F, joka tarjoaa kaiken edellämainitun herkun 55, 65 ja 75 tuuman versioina. Uusista sisarmalleista markkinoille saapuvat kaareva Q8C (55" ja 65") sekä tavalliset litteät Q8F- (55" ja 65") ja Q7F-mallit (55", 65" ja 75").

Mikäli QLED-tekniikka ei kiinnosta, niin Premium UHD-mallistoa uudistetaan kaarevalla NU8505:llä (55" ja 65") ja litteällä NU8005:llä (49", 55", 65" ja 82"). Edullisemmasta UHD-mallistosta löytyvät puolestaan uudet litteät NU7105- ja NU7405-mallit ja kaarevat NU7305- ja NU7505-mallit.

Samsung ei valitettavasti paljastanut tiedotteessaan saapumisaikataulua tai hintoja.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

18.3.2018 03:20

Ikinä ei pärjää oledeille

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä (19.9.2019 05:54)
Video on tietolähteenä erinomainen, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa ja yksi kuvakin on tunnetusti parempi kuin tuhat sanaa. Tiedon hakeminen videoista on kuitenkin hyvin haastavaa, ....
OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää (19.9.2019 05:38)
Kaikki hyvä vuotaa kyllä aikanaan ja näin on totisesti käynyt OnePlus 7T:lle, joka on tarkoitus esitellä maailmalle 26. syyskuuta. Jo entuudestaan me tiedämme puhelimen tekniset ominaisuudet. ....
Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
2 kommenttia
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
1 kommentti
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....

Uutisarkisto