Samsung esitteli uudet televisiomallit, joissa uutta taustavalotekniikkaa ja designratkaisuja

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 7.3.2018 18:00 Kommentteja (1)

Samsung esitteli uudet televisiomallit, joissa uutta taustavalotekniikkaa ja designratkaisuja Samsung on tänään Yhdysvalloissa esitellyt uusia televisiomalleja, jotka uudistavat yhtiön televisiomalliston vuodelle 2018. Uudet televisiot voi jakaa karkeasti kolmeen kategoriaan: QLED-mallit, Premium UHD -mallit sekä uudet Ultra Large -mallit.
Jälkimmäisenä mainittu kategoria on melko yksinkertainen: Samsung on alkanut panostaa enemmän yli 75 tuumaisiin televisioihin, jotka tarjoavat todellisen kotiteatterielämyksen. Näitä malleja käytetään myös usein kaupallisiin tarkoituksiin.

Samsungin viime vuosien tärkein televisiobrändi on kuitenkin ollut QLED-tekniikkaa (Quantum LED), tarjoavat Q-sarjan televisiot. Uusia Q-sarjalaisia esiteltiinkin tietysti myös tänä vuonna.

Tämän vuoden malleissa uutta ovat muun muassa kuvalaatua parantavat Carbon Mesh -rakenne sekä Direct Full Array -taustavalotekniikka, joka tarkoittaa koko paneelin taustavalaistusta. Valaistus on siis tasaista ja tarjoaa tarkemman taustavalon ja himmennyksen, ja Carbon Mesh -rakenteen takia valo ei pääse vuotamaan muihin pikseleihin.

Uusista liitäntäratkaisuista huolehtii puolestaan nk. One Invisible Connection, jonka avulla muut kaapelit saa piiloon One Connect Box -ratkaisuun.

Vaikka kuvanlaatu ja yleisemmin tekniikka on monille se tärkein aspekti uudessa televisiossa, niin Samsungin mukaan enevissä määrin kuluttajat haluavat myös laadukasta muotoilua ja parempia designratkaisuja.

Uusi Ambient Mode -kuvatila tarjoaa esimerkiksi uutisia tai säätietoja, kun televisio ei ole perinteisessä käytössä. Tämän lisäksi taustalla olevan seinän värin tai kuvion saa heijastettua televisionäytölle, jolloin se sulautuu ympäristöön.

Uudet televisiot tukevat myös Samsungin Smart Things -alustaa, joka mahdollistaa esimerkiksi suoratoistopalveluiden tunnusten synkronoinnin automaattisesti älytelevision sovelluksiin omasta puhelimesta.Uusia malleja tulee toistakymmentä, joihin lukeutuu niin perinteisiä kuin kaareviakin malleja. Huippumalli on Q9F, joka tarjoaa kaiken edellämainitun herkun 55, 65 ja 75 tuuman versioina. Uusista sisarmalleista markkinoille saapuvat kaareva Q8C (55" ja 65") sekä tavalliset litteät Q8F- (55" ja 65") ja Q7F-mallit (55", 65" ja 75").

Mikäli QLED-tekniikka ei kiinnosta, niin Premium UHD-mallistoa uudistetaan kaarevalla NU8505:llä (55" ja 65") ja litteällä NU8005:llä (49", 55", 65" ja 82"). Edullisemmasta UHD-mallistosta löytyvät puolestaan uudet litteät NU7105- ja NU7405-mallit ja kaarevat NU7305- ja NU7505-mallit.

Samsung ei valitettavasti paljastanut tiedotteessaan saapumisaikataulua tai hintoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

18.3.2018 03:20

Ikinä ei pärjää oledeille

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna YouTube Rewind 2019 julkaistu – Näitä nettivideoita suomalaiset katsoivat tänä vuonna (6.12.2019 16:51)
YouTuben viime vuonna julkaisema Rewind-muistelovideo ei ollut nettikansan mieleen, sillä siitä tuli palveluin vihatuin (dislike) video. Tähän päivään mennessä videolle on annettu 17 miljoonaa ....
Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen Pokemon Go -kehittäjä hyppäsi mukaan AR-lasien kehitykseen (6.12.2019 16:00)
Puolijohdejätti Qualcomm ja Pokemon Go -pelistä parhaiten tunnettu Niantic Labs kehittävät yhdessä uuteen Snapdragon XR2 -alustaan perustuvia AR-laseja. Kehitteillä olevat AR-lasit eivät ....
Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) Päivän diili: Sony WH-H900N langattomat kuulokkeet 99 euroa (säästä 30 euroa) (6.12.2019 15:31)
Black Friday oli ja meni. Black Friday -tarjousjuhlan aikana nähtiin paljon tarjouksia kuulokkeiden kohdalla. Tarjouksessa olivat esimerkiksi Sennheiser HD 598 Cs, Sony WF-1000XM3 ja Sony WH-1000XM3 ....
Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera Motorola One Hyper julkistettu: hinta 359 euroa, 4000 mAh akku, 64 MP pääkamera (6.12.2019 12:01)
Motorolan One -sarja sai taas uuden lisäyksen, sillä yritys julkisti Motorola One Hyper -puhelimen. Motorola on tänä vuonna tuonut markkinoille muun muassa Motorola One Macron, Motorola One ....
Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera Samsung lyö hirviökamerapuhelimet laudalta – Galaxy S11:een tulossa 108 megapikselin kamera (6.12.2019 11:05)
Samsungin komponenttikehityksestä on kuultu kamerasensoriuutisia muutamaan otteeseen tämän vuoden aikana. Yhtiö on kertonut kehittäneensä niin 64 kuin peräti 108 megapikselin kennot älypuhelimiin. ....

Uutisarkisto